De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Marokkaanse cabaretier voor iedereen

Marokkaanse cabaretier voor iedereen

vrijdag 8 april 2011 11:28
Spread the love

El Mousaoui werd onlangs vader van een dochtertje. “Ik besef nu dat papa worden geen kinderspel is!” Het vaderschap is de rode draad doorheen zijn voorstelling ‘Child’s Play’. “Ik maak geen onverdraagzame moppen, maar grappen over normaal menselijk gedrag”, aldus El Mousaoui.

De gewone man in beeld

“Ik lach vaak met gebeurtenissen die een divers publiek aanspreken. De conflicten waarover ik grappen maak, heeft de toeschouwer vaak zelf meegemaakt. Ik heb amper concurrentie. Er zijn jammer genoeg weinig cabaretiers van allochtone afkomst”, aldus El Mousaoui.

Een eigen stijl

In tegenstelling tot cabaretiers die op de actualiteit zinspelen, vertelt hij meestal anekdotes uit zijn eigen leefwereld. Velen vergelijken hem met de Nederlandse cabaretier Najib Amhali. Zijn sketches portretteren burleske situaties, over de grenzen heen, en hebben in die zin een pedagogische functie.

© 2011 – StampMedia – Boumediene Belbachir

take down
the paywall
steun ons nu!