De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Maritiem erfgoed verlicht

donderdag 1 december 2022 14:01
Spread the love

Tien LUCA studenten gingen deze maand in de Antwerpse Droogdokken aan de slag met de Fresnellens. Hun fotoreportage bewijst dat met de juiste lens het Antwerps maritiem erfgoed een lichtpuntje kan zijn tijdens de lange, donkere nachten.

Catalogus

Maritiem erfgoed verlicht

Deelnemende ontwerpers

Eva-Luz Bettens, Gilles Blanchaert, Ines De Cooman, Seval Kilic, Aaliyah Meuris, Hanne Peeters, Rune Sonneville, Kalina Tytgat, Tijl Van Den Ouweland en Dries Vander Elstraeten.

Onder begeleiding van Johan De Bleser, docent IV en lightingdesigner, gaan studenten aan de slag met o.a. de Fresnellens: deze vuurtorenlens werd 201 jaar geleden uitgevonden en zorgde vanaf dan voor een veilige vaart op zee. Studenten zijn dag en nacht met licht bezig en maken bij valavond en ’s nachts bijzondere foto’s van hun lichtprojecten.

Organisatie

Deze interventie werd gerealiseerd door de opleiding Interieurvormgeving van LUCA School of Arts. In deze professionele bacheloropleiding staat ruimtelijk ontwerpen centraal. Een grondige technische en culturele vorming en een hoge dosis praktijkervaring gaan daarbij hand in hand. De opleiding concentreert zich op het ontwerpen van interieurs, ruimtelijke installaties, scenografieën, meubels en objecten en biedt studenten de ruimte om zich naar eigen talent en interesse te oriënteren in het werkveld. LUCA biedt deze opleiding aan in Gent en Brussel.

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!