De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Macron zet mensenrechten opzij voor ‘le 14 juillet’

Macron zet mensenrechten opzij voor ‘le 14 juillet’

zondag 16 juli 2023 23:31
Spread the love

De rode loper werd uitgerold voor hoogbezoek op de Franse nationale feestdag, niemand minder dan Modi mocht de bestorming van de Bastille herdenken. Modi valt in de plooiën van het internationale beleid van de Westerse landen en daardoor worden mensenrechten schendingen getolereerd.

Narendra Modi’s model is het hindunationalisme met een extreem-rechtse burgerbeweging van de Hindutva. Om dit te vertalen naar het vlaams gewest, dan zou dit cd&v, N-VA en Vlaams-Belang zijn. Modi is bekend omwille van zijn pogroms tegen Moslims, de aanpak van de zaak Rahul Gandhi en gigantische staatscorruptie. Toch toonde Macron open armen zoals het volgens de realpolitiek hoort voor Modi op Bastille day.

De reden waarom Modi met open armen wordt ontvangen is omdat Frankrijk wapens wilt verkopen aan de grootmacht in wording. Frankrijk verloor reeds enkele miljarden door een mislukte wapendeal met India die naar Australië ging. Nu is Israel nog steeds de grootste producent van wapens voor India, maar Frankrijk wil haar aandeel.

Modi kreeg een rode loper op bastille day, de reden hiervoor is omdat de westerse wereld steun wilt van India in de strijd tegen China. Eigenlijk kennen we India niet goed, veel mensen denken dat deze traditionele samenleving snel kan opgebouwd woorden. Hierdoor krijgt Modi vrijspel qua mensenrechten omdat hij zich vrij kan bewegen op het internationale toneel. Modi kan bijvoorbeeld diesel kopen in Rusland en doorverkopen aan Europa.

Sinds de val van de Sovjet Unie kunnen we stellen dat de grenslanden van China steeds belangrijker worden in de strijd tegen China. Zoals toen in het begin van de 19de eeuw de kuststreken van China bezet werden door de Westerse mogendheden en hierdoor werd China afgesneden van de internationale handel. Dit zou nu ook eens kunnen gebeuren maar dan in de buurlanden.

Doordat de macht naar het oosten verschuift krijgen de westerse landen de oostelijke landen steeds meer in het vizier, de invloed in India is recent deze werd eerder beheerst door Israel. India is het zoveelste land dat in de armen valt van het westen, van waar kennen we dit? Van de dictaturen van Latijns-Amerika.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!