De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lula en Palestina dat is een diamantenhuwelijk

Lula en Palestina dat is een diamantenhuwelijk

woensdag 10 april 2024 15:44
Spread the love

Is het conflict in Gaza een Genocide? Voor de President van Brazilië Lula is dit een uitgemaakte zaak. Weinig regeringshoofden durfden zo openlijk een stelling innemen. Lula is hierin niet gedreven door een diaspora van Palestijnen in Brazilië(Confederação Palestina Latino Americana e do Caribe (COPLAC)), maar door zuivere handelsbelangen.

Politieke steun voor handel. Brazilië is de grootste verkoper van Halal-voeding aan het Midden-Oosten. Ook dit jaar overtrof de landbouw haar beste verkoopsresultaten. Toen ex-President Bolsonaro naar Jerusalem ging kort na zijn aanstellig om deze situatie recht te trekken moest hij onmiddellijk ommekeer maken.

Voor Lula is Gaza een zuivere zaak, buitenlandsbeleid moet een katalysator van stemmen zijn omdat hij geen beslissingskracht heeft. Brazilië is namelijk door het centrum geleid en bij de laatste verkiezingen was er minder polarisatie.

Egypte was voor Lula een van de tientallen buitenlandse missies, hij is zich aan het ontpoppen tot wereldleider voor de BRIC’s top en voor de G20. Nu wordt hij gewoon weer gereduceert tot een product van de dialectiek.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!