De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Luchtafweerwapens voor het Vrije Syrische Leger als verdediging tegen de agressieve Russische luchtaanvallen!

Luchtafweerwapens voor het Vrije Syrische Leger als verdediging tegen de agressieve Russische luchtaanvallen!

zondag 11 oktober 2015 04:10
Spread the love
 

 

 

 

 

Door Michael Karadjis
Vertaald uit het Engels door Oriana P.

Het criminele karakter van het beleid van de VS/CIA en hun opzettelijk “blokkeren” van grote aantallen MANPADS (draagbare luchtafweerwapens) in 2012, die vanuit Libië naar Turkije werden gestuurd voor de Syrische rebellen, wordt dezer dagen pijnlijk duidelijk.

De vraag naar MANPADS is concreet: MANPADS stonden in Turkije klaar om naar het Vrije Syrische Leger (VSL) te worden gestuurd maar werden door CIA interventie geblokkeerd. Dit is allemaal gedocumenteerd. Je hoeft enkel alle artikels te lezen die de Assadistische trollen rondstuurden die dachten te “bewijzen” dat de VS het Vrije Syrische Leger bewapenden; ze bewezen alleen dat de VS alles deed wat ze konden om het aantal en de kwaliteit van de wapens, die anderen probeerden te sturen, te beperken en te filteren en om vervolgens te beslissen wie wel en wie niet het druppeltje dat overbleef kon krijgen. En wat het meest geblokkeerd werd voor iedereen, incluis voor de meest gematigde strijders, waren de MANPADS. 

Uiteraard konden we de afgelopen vier jaar reeds de criminaliteit van het blokkeren van deze MANPADS aanschouwen tijdens de genocidale bombardementen van Assad. Het kan 100.000 levens hebben gekost.

Maar om de huidige wrede Russische agressie in een Russisch Vietnam scenario om te draaien zijn er goede luchtafweerwapens nodig. Als eerder westerse peaceniks en slinkse progressievelingen preuts waren over deze eis omdat ze dachten dat het sturen van luchtafweerwapens, die de rebellen konden gebruiken om de levens van duizenden Syrische burgers te redden van de genocidale slachting van Assad, een “inmenging was in de interne aangelegenheden van Syrië” (sic ?? !!), met wat voor nieuwe zielige excuses zullen ze dan nu afkomen nu de Russische imperialistische staat, de belangrijkste steun van het Assad regime de laatste vier jaren, een enorme, verwoestende, aggressieve oorlog is gestart tegen de bevolking van Homs, Hama, Idlib , Daraa en andere centrale punten van de revolutie – die geen van allen enige strijders van IS hebben aangezien het Vrije Syrische Leger hen reeds sinds januari 2014 verdreven had van het hele bevolkte gedeelte van westelijk Syrië – waarbij de Russische staat massaal burgers afslacht terwijl hun doelwit het Vrije Syrische Leger is.

Er bestaat geen twijfel over dat de VS, in wezen verheugd over de Russische aanvallen en naar deze verwijzend als potentieel “constructief” maar “onder voorwaarden”, tal van goede redenen zullen kunnen bedenken om de MANPADS en andere nuttige wapens te blijven blokkeren van de rebellen (wanneer ze zelf niet druk bezig zijn met het afslachten van niet-IS rebellen, wat de VS ook meermaals hebben gedaan) en zonder twijfel zullen vele, met de hele foute naam, “anti-imperialisten” de VS blijven bekritiseren voor het, in hun fantasie, onvoldoende blokkeren van de MANPADS (ik probeer hun walgelijke woorden te raden) of voor het niet gezamelijk bombarderen met de Russen.

Nu dit duidelijk is uitgegroeid tot een anti-koloniale oorlog moeten we het volgende eisen:
Geef het Vrije Syrische Leger alle geavanceerde wapens die ze nodig hebben, ongeacht de herkomst van hen die ze willen sturen, en voornamelijk massa’s luchtafweerwapens van goede kwaliteit.

Eerder verschenen bij The RAWR Report

take down
the paywall
steun ons nu!