De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gert Wastyn

LUCA organiseert crowdfunding om boek dat kinderen helpt om zichzelf te aanvaarden in alle Vlaamse bibliotheken te krijgen

maandag 19 december 2022 22:04
Spread the love

Vanaf drie jaar krijgt de identiteit van een kind vorm en kan een kind worstelen met de frustraties over wie het is. Dat overkwam ook het kind van Kathleen Latlip en daarom schreef ze een kinderboek. “Blink, Plue & Colourful You” helpt kinderen en hun omgeving om hen te aanvaarden en te waarderen zoals ze zijn. LUCA-docenten Gert Wastyn en Andrea Wilkinson werkten hieraan mee.

LUCA organiseert een crowdfundingsactie om de Nederlandstalige versie van dit boek (Bloze, Rauw & Bontgekleurde Jou!) in de Vlaamse bibliotheken te krijgen.

Schenk dit boek aan je plaatselijke bibliotheek! >>

Over het boek

Rond de leeftijd van drie jaar vormt er zich bij kinderen een soort zelfbewustzijn. Dit is de start van de creatie van een identiteit. Soms komt deze identiteit niet overeen met het lichaam waarin een kind geboren werd en vanaf drie jaar kan een kind dus worstelen met frustraties over wie het is. Dat overkwam ook het kind van Kathleen Latlip. Om deze kinderen en hun omgeving  te helpen om hen te aanvaarden en waarderen zoals ze zijn, schreef Kathleen een kinderboek.

Bloze, Rauw & Bontgekleurde Jou is een prentenboek voor kinderen over het verkennen van genderidentiteit en genderexpressie. Drie sympathieke monstertjes komen tot het besef dat hun uiterlijk niet weerspiegelt wie ze echt zijn. Op dat moment begint er voor hen een zoektocht naar zichzelf en naar aanvaarding. Die zoektocht wordt een ode aan de diversiteit.

Het verhaal helpt kinderen om niet alleen trots te zijn op wie ze zijn, maar ook respect te hebben voor wie anderen zijn. De lezertjes leren dat uniek zijn cool is, dat trouw blijven aan jezelf onvermijdelijk en respect voor anderen fundamenteel is.

Het boek wordt nu voor het eerst vertaald naar het Nederlands en is beschikbaar op amazon.nl, amazon.com.be en amazon.de.

Kathleen, Andrea en Gert

Kathleen Latlip

Kathleen is de auteur van het boek en brengt haar dagen door met het monteren van televisie en het ruziën met twee zeer actieve kinderen. Ze brengt haar nachten door met het eten van ontbijtgranen voor kinderen en het schrijven van verhalen. Verhalen creëren is wat Kathleen doet en ze schrijft al haar hele leven: van gedichten tot scenario’s en nu kinderboeken. In haar professionele leven heeft ze aan kaskrakers gewerkt zoals Prometheus en Amazing Spider-Man, maar ook aan tv-shows zoals Grey’s Anatomy.

Gert Wastyn

Gert is illustrator. Zijn stijl is een mix tussen cartoons en surrealisme met een penchant voor bizarre personages en ongewone situaties. Hij is onderzoeker en docent bij LUCA School of Arts. Eerder creëerde hij het beeldverhaal Zwuqies in samenwerking met Floris.

Andrea Wilkinson

Andrea verzorgde de vormgeving. Ze is postdoctoraal onderzoeker bij LUCA School of Arts en docent bij Thomas More. Ze is mede-oprichter van de Dementia Lab Conferences en heeft een passie voor co-creatieprocessen en design. Ze werkte eerder ook al aan boeken voor mensen met dementie en hun familie, designboeken over verhalen en typografie en een boek over de woningen aan de Nieuw-Zeelandse kust.

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!