De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lieten vraagt jongeren raad voor de VRT van morgen

Lieten vraagt jongeren raad voor de VRT van morgen

maandag 2 mei 2011 16:34
Spread the love

Een twaalftal jonge mediamakers en Vlaams mediaminister Ingrid Lieten kwamen in het Antwerpse Park Spoor Noord samen. Onder begeleiding van het jongerenpersagentschap StampMedia dachten de jongeren in vier werkgroepen na over werkpunten van de VRT. Buiten de mediamakers daagde slechts een handvol jongeren op.

De thema’s beeldvorming, subculturen, kritisch omgaan met media en intermediaal gebruik kwamen aan bod. De jongeren willen vooral meer nadruk op het gebruik van sociaalnetwerken, participatie en diversiteit.

Sociale media

In de namiddag trokken enkele jongeren samen met Lieten naar de VRT in Brussel. Gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter sprak de jongeren en senioren toe voordat ze een rondleiding kregen. De Preter merkte op dat de kloof tussen sociale media en senioren erg groot is: “De meeste vragen van de senioren gaan net daarover”, zei ze.

Lieten was tevreden over de dag en ziet veel overeenkomsten met haar visienota: “Jongeren formuleren het nog scherper en specifieker”, aldus de minister.

© 2011 – StampMedia – Vincent Buyssens & Sander Carollo

take down
the paywall
steun ons nu!