De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

LES VIOLONS DE BRUXELLES FT. TCHA LIMBERGER In het spoor van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli

LES VIOLONS DE BRUXELLES FT. TCHA LIMBERGER In het spoor van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli

woensdag 16 oktober 2019 12:18
Spread the love

Vrijdag 25 oktober 2019 @ de Centrale |  20:00

Tickets € 13 (vvk) | UITPAS € 10 (vvk) |UITPAS kansentarief € 3,20

Breng de beste snarenkunstenaars uit de Belgische jazzscene samen en je krijgt Les Violons de Bruxelles!   De muziek van Django Reinhardt wordt wereldwijd gevierd, gekopieerd, nieuw leven ingeblazen én onsterfelijk gemaakt.  Af en toe wordt zijn erfenis volgens sommigen ook verraden, maar daar hebben we het hier niet over.

De meest gebruikelijke manier om in de voetsporen van de meester te treden is het imiteren (excusez le mot) van het legendarische Hot Club de France Quintet (viool, solo-gitaar, twee ritmegitaren en contrabas).  Les Violons de Bruxelles – de naam doet natuurlijk al iets vermoeden – lappen deze traditionele samenstelling duidelijk aan hun viool.

Niet minder dan 3 violen kleuren het muzikale samenspel met de meest uitbundige polyfone kleuren.  Met Tcha Limberger beschikt de groep daarenboven over een meer dan uitzonderlijke solist.

De contrasterende persoonlijkheden van de drie violisten laten een veelvoud aan stijlen en emoties los op het publiek.  Een meer dan frisse en originele kijk op de klassieke gipsy-swing.

tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=6002
info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/les-violons-de-bruxelles-ft.-tcha-limberger
De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent
+32 (0)9 265 98 28decentrale@gent.be| www.decentrale.be
Inkom Concertzalen | Ham 72 (glazen deur)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!