De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kunstenaars van LUCA lopen om gevluchte kunstenaars te steunen

maandag 14 februari 2022 10:21
Spread the love

LUCA schonk deze week 2250 euro aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Met dit bedrag willen LUCA School of Arts en Vluchtelingenwerk Vlaanderen een beurs opstarten waarmee ze jonge, gevluchte kunstenaars een kans geven op een kunstopleiding. Om dit bedrag op te halen liepen meer 225 studenten en docenten in teams van zes virtueel de 181 kilometer af die de campussen van LUCA met elkaar verbindt.

Jonge kunstenaars op de vlucht een kans geven

De LUCArun wil jonge kunstenaars die oorlogsgeweld en vervolging ontvlucht zijn de kans geven om een kunstopleiding te volgen. Het is niet vanzelfsprekend om een opleiding te kunnen volgen als nieuwkomer. Deze mogelijkheid op een kunstopleiding kan kansen bieden voor een betere toekomst.

De LUCArun is 181 km lang. Het is de route die je volgt als je van onze campus in Genk loopt naar Gent via onze campussen in Leuven en Brussel. Door die route virtueel te lopen met één gemeenschappelijk goed doel werd 181 km niet langer de afstand die onze campussen van elkaar scheidt, maar de route die onze campussen met elkaar verbindt.

Sahim Omar Khalifa is peter van dit project

Sahim Omar Khalifa is peter van deze actie. Vandaag is Sahim een LUCA alumnus en gevierd filmmaker. Minder geweten is dat hij, bijna 20 jaar geleden, in Brussel uit de laadbak van een vrachtwagen stapte. Hij had er een gevaarlijke reis van meer dan 4000 km op zitten. Toen hij aankwam had hij een diploma in boekhouding, maar de sterke drang om verhalen te vertellen liet hem niet los. De Brusselse filmopleiding van LUCA gaf hem de kans om daar iets mee te doen. Hij leerde hoe hij zijn verhalen filmisch kon vertalen en behaalde hiermee veel succes. Ondertussen staan er meer dan 100 internationale filmawards op zijn palmares en is hij lid van het Oscar Comitee.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!