De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kritische massa kampeert aan de Brusselse grote ring

zaterdag 1 september 2012 13:55
Spread the love

Zoals iedere laatste vrijdag van de maand verzamelde deze maand weer een kritische massa fietsers aan de Naamse poort in Brussel.     De gebruikelijke collectieve fietstocht om te ijveren voor een menselijker mobiliteitsbeleid had dit maal Vilvoorde als bestemming.   Daar werden – op een steenworp van de ring – de tenten opgezet als statement tegen de uitbreiding van de ring die de Vlaamse regering aan t doorduwen is ondanks negatieve milieu impact rapporten en bezwaren van milieuorganisaties en verontruste burgers.

Het was de 2e editie van Camp(r)ing.   De eerste editie vond in 2010 plaats in het Laarbeekbos, dat zou verdwijnen als de ring uitgebreid zou worden.  En daar heeft het alle schijn van.   Net zoals in andere dossiers veegt de Vlaamse regering vrolijk haar voeten aan milieueffecten rapporten en blijft ze doof voor de bezwaren die er vanuit de milieubeweging en van omwonenden komen.    De uitbreiding van de ring en de bijhorende uitbreiding van het viaduct in Vilvoorde moet en zal er komen als het aan de Vlaamse regering ligt.   

Er werd dan ook opgeroepen om je stem te (blijven) laten horen.   Door politici in hun verkiezingsstrijd aan te spreken over deze en andere dossiers (Uplace, .   En vooral ook door deel te nemen aan acties rond deze thema’s.

Zondag 9 september om 12:30 : nieuwe burgerlijke ongehoorzame picnic op de Anspachlaan (voor de beurs ), voor een duurzaam mobilteitsplan voor Brussel:  www.picnicthestreets.eu ( fb-evenement )

Iedere laatste vrijdag van de maand om 18:00 aan de Naamse poort : Kritische massa / Mass critique
fb-groep

[1]

Voetnoten

take down
the paywall
steun ons nu!