De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KOSMO SOUND ? SEEKAMAN ? DJ AFRICALI COULD YOU BE LOVED – A TRIBUTE TO BOB MARLEY #02

KOSMO SOUND ? SEEKAMAN ? DJ AFRICALI COULD YOU BE LOVED – A TRIBUTE TO BOB MARLEY #02

donderdag 18 april 2019 10:49
Spread the love
 reggae Bob Marley

 zaterdag 11 mei 2019

@ De Centrale 

 

Concert Kosmo Sound 20:30
Concert Seekaman 22:15
Afterparty w/DJ Africali 00:00

KOSMO SOUND

Kosmo Sound is een jong Gents muzikaal initiatief. In oktober 2016 kwamen gelijkgezinde geesten Mattias Geernaert (ex-bassist bij Compro Oro, Gentrifuge, afgestudeerd aan het Conservatorium van Antwerpen) en Marius Couvreur (drummer bij Madame Blavatsky en RVB Quartet en student aan de Conservatoria van Gent en Malmö) samen met als doel een nieuw dubgeïnspireerd project uit de grond te stampen.

Na enkele creatieve bijeenkomsten vervolledigden ze de bezetting met Bos Debusscher (Pianist bij oa Pura Vida), Edmund Lauret (gitarist bij oa Nordmann, The Milkfactory en afgestudeerd aan het conservatorium van Gent), Cyriel Vandenabeele (gitarist bij oa Jantje, Midnight Bluebirds en student aan het conservatorium van Gent en Antwerpen) en Ambroos De Schepper (saxofonist bij oa RVB Quartet, Gaspar, Mos Ensemble, Union en student aan de Conservatoria van Gent, Brussel en Malmö). Vanaf januari 2017 begonnen ze met op te treden onder de naam Kosmo Sound.

De combinatie van een solide basis van bas en drums met frisse verhalende melodieën sloeg aan bij het publiek.

Daarop volgde een reeks concerten in het Gentse waaronder memorabele passages op het Copacobana festival en op de Gentse Feesten (Trefpunt Festival).
De ambitie van de band was duidelijk en eind augustus 2017 werd een plaat opgenomen in Studio Ledeberg bij producer Peter Desmedt (geluidstechnieker van talloze projecten waaronder Beraadgeslagen, De Beren Gieren, Vuurwerk).

SEEKAMAN

De Gents-Ghanese Reggaeband Seekaman brengt zijn gekende mix van Reggae, Afrikaanse Highlife en Soukous.  Als in Gent hulde wordt gebracht aan de king of reggae, Bob Marley, is Seekaman de beste keuze om hier aan bij te dragen. Ook al begeeft de band zich het laatste jaar meer en meer in de richting van hun Ghanese roots , toch blijft frontman Abaa Poliwa, aka Stick of Moses een rastaman in hart en nieren. Omringd door een schare aan topmuzikanten weet de band als geen ander zijn publiek mee te trekken in de typische Seekaman (positive) vibes.

Bereid je voor op ‘A musical celebration of life’ zoals enkel Afrikanen dit kunnen.

Het Jamaicaanse popicoon Bob Marley werd wereldbekend en introduceerde reggae aan het grote publiek. Met z’n band The Wailers bracht hij in de loop van de jaren ’70 verschillende albums uit en scoorde vele hits waaronder ‘I Shot The Sheriff’ en ‘No Woman, No Cry’.  Op 11 mei 1981 overleed hij aan de gevolgen van kanker. Een jaar voor zijn dood kwam het album Uprising uit, met o.a. zijn laatste wereldhits ‘Could You Be Loved’ en ‘Redemption Song’.

Info:https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/kosmo-sound-seekaman-dj-africali

Tickets:http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5735

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent | Ham 72 

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be  | www.decentrale.be 

take down
the paywall
steun ons nu!