De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Koningin Elizabeth stelt toespraak uit

Koningin Elizabeth stelt toespraak uit

woensdag 11 mei 2022 13:55
Spread the love


Voor het eerst in zes decennia heeft koningin Elizabeth II gisteren de opening van het Britse parlementaire jaar niet bijgewoond wegens “episodische mobiliteitsproblemen”.

In plaats daarvan deed de 96-jarige koningin een beroep op de Regency Act, waardoor prins Charles voor het eerst mocht invallen om de komende wetgeving van de Britse regering uiteen te zetten.

De Queen’s Speech wordt traditioneel voorgelezen door de regerende vorst en markeert het begin van een parlementaire zitting.

Prins Charles werd tijdens de ceremonie vergezeld door zijn zoon, prins William, en bood zo een glimp van de toekomstige monarchie. De kroonprins en zijn zoon zijn twee van de vier personen die de taak van staatsraad kunnen vervullen volgens de Regency Act.

Hoewel de veranderingen speculaties over een overdracht van de macht heeft veroorzaakt hebben, gaat het niet om een regentschap, waarbij de bevoegdheden van de koningin wegens onbekwaamheid aan de erfgenaam worden overgedragen.

Het nieuws komt in de aanloop naar het Platina Jubileum in juni, waarmee wordt gevierd dat de koningin 70 jaar op de troon zit.

Foto: wikimedia.org/wikipedia/commons/

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!