De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaatpubers

Klimaatpubers

dinsdag 5 maart 2019 12:44
Spread the love

Ik maak me geen illusies, een groot deel van de betogende klimaatjongeren zal over enkele jaren met een salariswagen rijden, citytrips maken met het vliegtuig naar Barcelona, een vrijstaande woning bouwen in het landelijke groen,… Ik zie in deze betogingen heel wat pubers die merkkledij dragen en vermoed dat de meesten verdere reizen gemaakt hebben dan de gemiddelde arbeider. Zou een interessante eindverhandeling voor sociologen in spe kunnen zijn: profiel van de klimaatbetogers, met opvolgingsstudie over 10 jaar. 

Spijtig ook dat sommige van deze jongeren op de trein naar huis weinig elementaire beleefdheid betonen tegenover pendelende medereizigers op zoek naar een zitplaats, een rugzak of betogingsbord hoort niet op de zetel te liggen, zeker niet in een overvolle trein.

Als ze straks naar Rock Werchter gaan, al dan niet met de auto gebracht door pa of ma, zullen ze dan allemaal hun tentje netjes terug naar huis nemen? 

Zou het kunnen dat deze generatie een tikkeltje verwend en egoistisch is?

 

take down
the paywall
steun ons nu!