De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kleine aanslag op de Israëlische ambassade in Delhi

Kleine aanslag op de Israëlische ambassade in Delhi

woensdag 27 december 2023 01:30
Spread the love

Op dinsdag 26/12/’23 vond er een kleine aanslag plaats op de Israëlische ambassade in India. Er vielen geen doden en gewonden en de brokstukken vielen nog mee. De bom kwam samen met een briefje die de Israëlische Ambassadeur waarschuwde dat de invloed van zijn land in India gedaan moet zijn.

Op dit moment weten we nog niet wie achter de bomaanslag zou kunnen zitten. Algemeen is geweten dat de Palestijnse internationale gemeenschap sterk op de relaties tussen India en Israël heeft ingezet. In India zitten er veel strijders van IS en in de jaren negentig en tweeduizend werden er veel aanslagen gepleegd door lokale moslims. Herinner u de aanslag in Mumbai.

Israel dealde na de val van Sovjet Unie met wapens voor India, verleende de technieken om Kasjmir te onderdrukken zoals Palestina. En hielp mee om dissidente stemmen de muilkorven, omdat er in India veel politieke gevangenen zijn. Historisch gezien was India een grote vriend van Palestina, maar onder onder Sharon is dit veranderd.

Het feit dat het op een Israëlische ambassade was betekend veel, maar de bom liet niet veel schade achter. Elke vorm van geweld moet afgekeurd worden. Toch zeggen Israël en Palestijnen dat ze in een open oorlog zitten en ze vechten om te vechten. Vandaag zagen we een eerste spillover, hoe ver gaat dit nog gaan.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!