De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kerncentrales nationaliseren, een debat waard

Kerncentrales nationaliseren, een debat waard

dinsdag 15 maart 2011 19:38
Spread the love

Los van het debat ten gronde over de kernenergie en de nieuwe investeringen die nodig zijn voor de groene energie, wil ik een ander debat openen: Willen of niet zullen we nog kortere (of langere) tijd met alle kerncentrales (of een deel ervan) in ons land blijven draaien.

Zopas vernam de Japanse premier via de televisie dat het in één van de private kerncentrales uit de hand loopt … privé firma bepalen dus niet alleen de prijs van de electriciteit (en of we er zullen krijgen ), maar ook onze veiligheid.

Alleen de overheid kan die veiligheid in geval van nood waarborgen … deze overheid doet er dan ook beter aan de kerncentrales te nationaliseren
… ander voordeel … we moeten niet meer op bedelronde bij Electabel en kunnen de goedkope electriciteit op de markt gooien … wat direct ook voor concurrentie en lagere prijzen zal zorgen

take down
the paywall
steun ons nu!