De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KARDE? TÜRKÜLER 25 jaar liederen van broederschap

KARDE? TÜRKÜLER 25 jaar liederen van broederschap

donderdag 18 april 2019 10:32
Spread the love
woe 08 mei 2019

@ De Centrale | 20:00

 

Dit uitzondelijke ensemble brengt al meer dan 25 jaar liederen en muziek uit de culturele melting pot van Anatolië.   Sprankelend, kleurrijk én in verschillende talen: Turks, Koerdisch, Armeens, Azerbeidzjaans, Georgisch, Laz, Grieks en Romanes passeren de revue.  

 

De groep werd in 1993 opgericht door een groep studenten van de Bo?aziçi Universiteit in Istanbul. Met een mooi programma vol muziek en zang doet het ensemble haar naam alle eer aan:

Karde? Türküler betekent letterlijk ‘liederen van broederschap’.  Karde? Türküler brengt een optimistisch muzikaal pleidooi voor multiculturalisme en toont Turkije in al haar facetten. 

Karde? Türküler combineert enthousiasme en idealisme met solide songs, mooie teksten en verbluffende vertolkingen. Sommigen zullen zich misschien de sterke
zangeressen Feryal Öney en Fehmiye Çelik (de zangeres van Gayda ?stanbul > zie Hidirellez 2019) herinneren die hier al optraden in o.a. een vorige editie van ?stanbul Ekspres (2009).  Fans van het eerste uur herinneren zich waarschijnlijk zelfs nog de concerten in de Burgstraat (1995) en de Torrepoort (1999).

Na al die jaren bekoort de groep nog steeds duizenden mensen, zowel in Turkije zelf als internationaal.  

Ook in Gent wordt het gegarandeerd een fijn weerzien …

De band bracht 8 albums uit (waaronder 2 soundtrack albums) op het Kalan Music label, de meest recente “Yol” in 2017, als aanloop naar de 25ste verjaardag van de groep in 2018.

Info:https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/karde-tUrkUler

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5672

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent | Ham 72 

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be  | www.decentrale.be 

take down
the paywall
steun ons nu!