De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kan Argentinië een opening creëren in het conflict in Oekraïne

Kan Argentinië een opening creëren in het conflict in Oekraïne

zaterdag 20 april 2024 00:15
Spread the love

Bij het aantreden van Milei, president van Argentinië, kwam Zelensky opdagen. Hij nam een belangrijke rol in bij de ceremonie. Milei die gehaat is omwille van het feit dat hij de centrum-linkse overheid uit het zadel hielp en omdat hij bespaarde op de overheid.

Milei is een extreem-rechtse politicus die heel pro-westers is en probeert steun binnen te halen door mensen zoals Musk, de Nato en Zelensky te paaiën. Hij heeft grootse plannen, maar heeft daar tijd voor nodig, daarmee dat hij nog steeds veel populaire steun heeft.

Er is in zijn pot dus iets positief, maar ook veel negatiefs. Een toetreding tot de Nato zou veel opleveren voor Zelensky. En nauwere banden zouden voor vele oplossingen kunnen zorgen in Oekraïne. Argentinië heeft nog een oude militaire industrie, waar nu echter geen wapens meer gemaakt worden. Tijdens de dictatuur en tot ver in de democratie kon Argentinië jachtvliegtuigen maken. De vraag is nu echter hoeveel wapens zijn er nog ter beschikking en kunnen we de oorlogeconomie niet uitbesteden aan Argentinië.

We weten allemaal dat Japan en Zuid-Korea hun welvaart aan de hand van oorlog hebben opgebouwd, waarom zouden we dat niet voor Argentinië kunnen toelaten. Vergeet niet dat de Argentijnen in ‘De Grote Oorlog’ hebben gevochten in DRCongo voor de VN.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!