De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

John Boeher treedt af

John Boeher treedt af

vrijdag 25 september 2015 18:16
Spread the lovehttp://republicanleader.house.gov/Bio/

De spreker van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten John Boehner zal eind oktober aftreden als Congreslid, na herhaalde botsingen met conservatieve leden van zijn Republikeinse conferentie.

Zijn besluit gooit het Congress in een chaos terwijl het probeert een sluiting van de overheid, een shutdown  te voorkomen.

Boehner geeft de nederlaag van vorig jaar van de voormalige nummer 2 van de Republikein Eric Cantor en zijn ontmoeting deze week met Paus Franciscus als redenen op, volgens een Republikeinse assistent. Hij kondigde zijn beslissing vrijdagochtend aan tijdens een ontmoeting met vooraanstaande Republikeinen.

Het staat Boehner nu vrij om de eisen van de Republikeinen die zeggen dat ze bereid zijn om de overheid  te sluiten in plaats van blijven betalen voor Planned Parenthood voor de gezondheidszorg die niet inclusief abortussen is naast zich neer te leggen. Hij zal in staat zijn om snel een stemming aan te gaan over het financierings-wetsvoorstel dat de Senaat van plan was volgende week in stemming te brengen.

Er zouden dan genoeg Democraten voor stemmen om een shutdown op 1 oktober te vermijden.

take down
the paywall
steun ons nu!