De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jeroen Meus grote winnaar op Nacht van de Vlaamse Televisiesterren

Jeroen Meus grote winnaar op Nacht van de Vlaamse Televisiesterren

zondag 25 maart 2012 22:29
Spread the love

Gisterenavond vond in Hasselt de uitreiking plaats van de Vlaamse Televisiesterren. Astrid Bryan, genomineerd in 3 categoriën werd de grote verliezer met geen enkele ster, winnaar werd Jeroen Meus, die met drie Sterren naar huis ging.Maar liefst veertien sterren dienden uitgereikt te worden. Omstreeks acht uur gingen de spots aan en trok Philippe Geubels de show op gang. Met een prachtig -op rundskop gebaseerde trailer- kreeg ook Limburg zijn ‘moment de gloire’.en op zijn Geubels -superdroog maar heel gevat- werd het publiek op temperatuur gebracht.

De leden van de Vlaamse televisieacademie kregen dan op hun beurt de taak om de andere genomineerden te kiezen voor de “Rijzende ster” en de “Carrièrester”. Naar wie reikhalzend wordt uitgekeken is Rijzende ster Jonas Van Geel. Hij kreeg gastrollen in onder meer Code 37 en Vermist, maar Vlaanderen kent hem vooral van zijn imitaties van Regi en Erik Van Looy in “Tegen de sterren op”.De rijzende ster moet natuurlijk alles nog bewijzen, de carrièrester heeft reeds alles bewezen. Een staande ovatie en een oorverdovend applaus weerklonk in Hasselt. Mike Vedrengh werd gehuldigd voor een carrière van meer dan 45 jaar.

In de categorieën Beste Acteur trok Koen Degraeve het laken naar zich toe, zijn prestatie in De Ronde was dan ook uitstekend. Als beste actrice werd Sien Eggers uitgeroepen. Met onder meer een schitterende vertolking in Red Sonja en ook in De Ronde was zij de verdiende winnaar.

Het journaal won voor de 4e keer de Ster voor Beste informatieprogramma, en Een zegevierde nog meer met God en klein Pierke, dat de ster voor Beste realityprogramma kreeg. VTM en 2BE kregen op hun beurt erkenning door de Ster voor Beste Drama met Code 37 en de Ster voor het Beste entertainmentprogramma met The Voice weg te kapen.

An Lemmens en Steven Van Herreweghe werden verkozen tot Beste Presentatrice en Beste Presentator. Verder werd de avond muzikaal aangevuld door Iris, de 17-jarige Herentalse die ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Jef Neve bracht op de piano nog een ode aan de televiesiesterren die ons verlieten in 2011.

Omstreeks de klok van elf zat het officiële luik er alvast op, hoog tijd om de tafels aan de kant te schuiven en de dansschoenen aan te trekken. (br kvr T.O.M)

take down
the paywall
steun ons nu!