De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ik wil echte kansen Jambon ! Geen matrakken !

Ik wil echte kansen Jambon ! Geen matrakken !

donderdag 16 november 2017 10:24
Spread the love
Alle kansen? Jambon, je oogst wat je zaait.

De polarisering door haatpredikers en politici kan nu verder worden uitgediept in Brussel met uiteindelijk resultaat dat meer matrakken op straat terecht komen ipv. echte kansen voor alle jongeren worden geboden. Kansen die door dezelfde politici door de neus worden geboord door de afbouw van sportclubs, sociale begeleiding en diensten, de wijkagent, scholen, jeugdhuizen, creatieve ontmoeting of cultuurcentra. Besparen op mensen en investeren in matrakken, de oplossing volgens Jambon (N-VA). De wereld op zijn kop. En dan maar beweren dat alle jongeren kansen krijgen. Hoe hypocriet en sarcastisch kan je nog worden?

Laat duidelijk zijn dat elke vorm van geweld en vernieling te veroordelen is, ook dat van de hangjongeren in Brussel maar dat is elke vorm van uitsluiting en discriminatie ook. Dat vroeg of laat mensen opstaan hetzij uit verveling, hetzij uit frustratie of heel bewust hoeft toch niet verwonderlijk te zijn. Dat je op deze wijze extremisten uitnodigt en strijd importeert, is duidelijk. Met repressie alleen zal je uiteindelijk niets aan de fundamentele oorzaken doen. Repressie is uitsluiten, inclusie is omarmen. Tijd voor een andere politiek Jambon !

Durven pleiten voor een meer mensgerichte aanpak ipv. de éénzijdige uitbouw van de repressie, is in deze tijden van angst, niet evident. Het is echter pleiten voor het positieve, voor een toekomstgericht en verenigend samenleven. Zou Jambon net daarin wat consistenter kunnen zijn?

take down
the paywall
steun ons nu!