De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Iedereen kan meedoen aan de Tall Ships Race

Iedereen kan meedoen aan de Tall Ships Race

donderdag 12 mei 2011 14:19
Spread the love

De Sail Training Association Belgium (STAB) wil jongeren in contact brengen met zeilen en de zee. “We willen jongeren die een kans verdienen, die ook geven”, zegt Chuck Lauwers van STAB. “Normaal zijn dergelijke reizen duur. Maar wij willen deze kans ook geven aan jongeren met problemen of beperkingen.”

De straat of de wereld

Dankzij de beurzen, die het sultanaat van Oman sponsort, is de reis tussen de twee havensteden gratis. Het vervoer naar Stavanger en van Halmstad terug naar huis moet deels zelf bekostigd worden. Daar krijgen de deelnemers 95 euro voor. “Onderweg leren ze navigeren, klimmen en verantwoordelijkheden nemen”, vertelt Lauwers. “Natuurlijk verruimen ze ook letterlijk hun grenzen. Deze reis kan het verschil maken tussen de straat of het geloof de wereld aan te kunnen.”

Met een ander project dat van 30 juli tot 12 augustus loopt, wil de Sail Training Association Belgium jongeren met en zonder handicap laten samenwerken op een zeilboot. “De Lord Nelson is een schip dat volledig toegankelijk is voor mensen met een beperking. Aanduidingen in braille, een lift tussen de verschillende dekken en een sprekend kompas maken mogelijk dat iedereen aan boord kan”, legt Lauwers uit. Doordat de jeugdraad geen projectsubsidies heeft uitgereikt voor de Lord Nelson, hangt er nog wel een hoog prijskaartje aan deze reis. “Momenteel kost deelnemen 600 euro”, zegt Lauwers. “Maar we hopen nog sponsors aan te trekken om dit unieke project goedkoper te maken.”

Meer info is te vinden op http://www.sailtrainingbelgium.org/ of via chuck@sailtrainingbelgium.org.

© 2011 – StampMedia/Lessius – Robbe van Lier

take down
the paywall
steun ons nu!