De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoe Modi de laagste klassen kon bereiken met zijn beleid

Hoe Modi de laagste klassen kon bereiken met zijn beleid

woensdag 27 december 2023 06:52
Spread the love

Tot 2014 was de Congres-partij bekend van haar social justice tussen kasten en kreeg de Hindutva daar geen vat op. Echter Modi kwam aan de macht en hij zocht een manier om tegen kastensolidariteit in opstand te komen. Modi die bekend was van kasten en gemeenschappen te polariseren voor zijn Hindutva-beleid. Koos voor kasten-polaristie bij intra-kasteenheid.

Sinds 2014 kon Modi hier door de armste mensen bereiken en de dalits voor zich winnen. Kasten en groepen die normaal voor een gemeenschappelijke cultuur te bouwen in elke kaste en deze dan tegen elkaar op te zetten. Het zijn twee systemen van solidariteit onder kasten en eenheid binnen de kasten. Dit was het besluit uit de kastencensus van Bihar.

Dit is enorm belangrijk en betekende de grote doorbraak van Modi, wat zal de India-coalitie hebben voor deze arme en lage kasten kiezers terug te halen. In ieder geval de Congres-partij gaat er op achteruit en ze moet het hebben van haar coalitie-partners.

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!