De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

HET VERLIES VAN ETHIEK IN DE COMMUNICATIE BIJ PRESIDENTEN EN ANDERE PIPO’S

HET VERLIES VAN ETHIEK IN DE COMMUNICATIE BIJ PRESIDENTEN EN ANDERE PIPO’S

vrijdag 10 maart 2017 08:48
Spread the love

HET VERLIES VAN ETHIEK IN DE COMMUNICATIE BIJ PRESIDENTEN EN ANDERE PIPO’S

De wijze waarom presidenten, en een Pools euro parlementslid vandaag communiceren is zorgwekkend.

Wanneer een president van een land er geen moeite meer mee heeft af te zakken naar het laagste niveau, wat kan men dan nog van de burger verwachten?

Dit is ronduit een gevaarlijk spel!

Trump met zijn voortdurend gescheld op anderen op het niveau van een getergde puber, zijn“grab them by the pussy” en zoveel meer. Zijn stereotype gebruik van superlatieven over zijn medewerkers die allemaal de strafste en de beste ooit zijn. En de anderen die de slechteriken zijn.

Net daarom geloof je er geen snars van. Tenminste wanneer je gezond verstand hebt. Hoe oud is die vent mentaal? Ik kan me niet één politicus herinneren die op dit niveau fungeerde. En dan nog in deze positie. Het verschil is zwart-wit. Obama- Trump. Letterlijk en figuurlijk.

Erdogan die Duitsland er van beschuldigd Nazi praktijken te hanteren en te stellen dat het niet anders is dan vroeger.

Hoe diep kan je zakken?!

Welk gebrek aan verantwoordelijkheidszin kan je toch hebben over je uitspraken!

Laten regeringsleiders gezond verstand gebruiken en zich nooit verlagen om mee te gaan in dat soort woordgebruik. Laat ze reageren met waardigheid maar absoluut “to the point”.

Een Poolse pipo die “alleen God weet hoe” in het Europees parlement is geraakt en uitspraken doet over het inferieur zijn van de vrouw aan de man.

Wat is er met de mensen aan de hand? Wat is er met de wereld aan de hand?

Elk normbesef lijkt aan een zijden draad te hangen.

Ik geloof dat internet mee aan de basis ligt van het ontstaan van deze toestanden en met uitbreiding alles wat er aan gekoppeld is , van Facebook tot Twitter enz.

Daar waar het als een nieuw onschuldig speeltje begon, evolueerde het naar “veilig vanachter je klavier “ je gal kunnen spuwen, kon dat daarna vanachter je smartphone via Twitter en de volgende stap is dat je het gewoon in het openbaar en op televisie doet. Presidenten en andere pipo’s van het politiek firmament inclusief.

De grenzen zijn weggevaagd.

Even terug over Erdogan, de tweezak, die zegt dat Europa zich niet met Turkije te moeien heeft maar tegelijkertijd wel alle Turken die in Europa leven en vaak de nationaliteit hebben van het land waarin ze wonen, dus ook Europeanen zijn, smeekt om voor hem te stemmen. En dit zonder verlegen te zijn!

En diezelfde Turken die hier wonen en hier genieten van alle verworvenheden – dat mag , en in de eerste plaats als ze werken – maar het dan toch evident vinden dat zij van uit hun woonplaats mede mogen stemmen om een gevaarlijke gek, een dictator in hun land van herkomst , een land waar ze eigenlijk weinig mee te maken hebben, behalve dat ze genetisch ‘Turk” zijn , aan de macht te brengen dewelke mijn inziens een even grote bedreiging is voor de wereldvrede als Trump en Poetin.

Eieren of jong zou ik zeggen!

Bert Degrauwe

take down
the paywall
steun ons nu!