De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

(Update) Het verhaal tussen de Sikhs en de BJP is complex

(Update) Het verhaal tussen de Sikhs en de BJP is complex

maandag 27 november 2023 22:36
Spread the love

In de actualiteit verschijnen lynchpartijen van Sikhs en complotten tegen Sikhs in het buitenland omwille van hun vijandschap tegen de Indische staat. Daarvan wordt de BJP als verantwoordelijke gezien. De koppen in de kranten gaan: Modi’s terreur rijkt tot in het buitenland. Toch is het verhaal hier achter veel complexer. De BJP en de Sikhs vertegenwoordigen maar een klein probleem, ten aanzien van het historische probleem tussende Sikhs en de Congrespartij, echter excuseerde Sonia Gandhi zich hiervoor en blijven de Sikhs Congres stemmers.

In ’84 kwamen in het goudenpaleis van Amritsar een onbekend aantal gewapende Sikhs toe. Operatie Blue Star werd gelanceerd en het regime van Indira Gandhi moorde deze mannen uit. In een fatale eindstrijd vielen twee sikhbodyguards haar aan en werd ze vermoord.

Door de excuses staan de 20 miljoen Sikhs nog altijd achter de Congres-partij. Het lijkt steeds duidelijker dat door de moorden op separatistische Sikhs in het buitenland door de BJP, er steeds grotere problemen komen tussen deze twee.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!