De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het Israëlisch-Palestijnsconflict weegt in presidentsverkiezingen in Brazilië

Het Israëlisch-Palestijnsconflict weegt in presidentsverkiezingen in Brazilië

zaterdag 20 april 2024 12:45
Spread the love

Nadat Lula tijdens de top van Cairo, Netanyahu had uitgescholden voor genocidair, schoot de oppositie in gang in Brazilië. Zowel Bolsonaro, als Tarcisio (gouverneur São Paulo)  en Caiado (gouverneur Goiás), werden uitgenodigd door Herzog (president van Israël) en Netanyahu (premier van Israël). Zij gingen zich excuseren voor het gedrag van Lula, Bolsonaro kon echter niet mee om zijn paspoort geconfisqueerd is.)

De relaties tussen Israël en Brazilië zijn goed. Toen de ramp met de dam in São Sebastião plaatsvond leverde Israël heel veel steun. Israël levert ook drone’s aan Brazilië die dienen in de landbouw om bijvoorbeeld de vochtigheid van het bodemoppervlak te meten. Brazilië heeft ook de grootste Joodse gemeenschap van Latijns-Amerika.

Het eerste dat Bolsonaro deed was naar de klaagmuur gaan, maar daarna vloog hij eerder naar Saoudia of de Emiraten. De handel tussen Israël en Brazilië is nihil, echter zien we dat dit voor de MENA-gebieden veel groter is. Daarmee dat Braziliaanse presidenten wel stemmen kunnen halen met Israël, maar de handelsbalans zal zeer moeilijk te weerleggen zijn.

In São Paulo staan Boulos (kandidaat burgemeester) en Haddad (kandidaat gouverneur) klaar voor de verkiezingen van oktober 2024. Het ziet er naar uit dat dezen het gaan halen. Hieruit zal de kandidatuur van Tarsicio de Freitas (Republicanos) groeiën die nu pro-Israël gebooked. Ook staat Caiado (União) die momenteel gouverneur is van de provincie waar de meeste Brazilianen vandaan komen in België op om vice te worden van Tarcisio.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!