De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het Biden-team heeft ‘diepgewortelde haat tegen Rusland’ volgens Amerikaans congreslid

Het Biden-team heeft ‘diepgewortelde haat tegen Rusland’ volgens Amerikaans congreslid

vrijdag 24 februari 2023 22:25
Spread the love

Hogere functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en Antony Blinken zijn ‘gevaarlijke gekken’, verklaarde Paul Gosar

24 Februari 2023

Hoge functionarissen van het amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken proberen het land “in een nieuwe wereldoorlog” met Rusland te betrekken, tweette congreslid Paul Gosar van Arizona vrijdag. Gosar, Twitter-CEO Elon Musk en voormalig president Donald Trump hebben Victoria Nuland de afgelopen dagen allemaal genoemd als de gevaarlijkste in deze groep.

In reactie op een RT-artikel waarin Musk Nuland beschuldigde van het “pushen van deze oorlog” in Oekraïne, verklaarde Gosar dat de miljardair “gelijk heeft”.

“Zowel Nuland als Blinken hebben een diepgewortelde irrationele haat tegen Rusland en ze proberen de VS bij een nieuwe wereldoorlog te betrekken”, vervolgde hij. “Dit zijn gevaarlijke dwazen die ons allemaal de dood kunnen injagen.”

Elon heeft gelijk. Zowel Nuland als Blinken hebben een diepgewortelde irrationele haat tegen Rusland en proberen de VS bij een nieuwe wereldoorlog te betrekken. Dit zijn gevaarlijke dwazen die ons allemaal kunnen doden.https://t.co/PCkxUkQYqW
— Volksvertegenwoordiger Paul Gosar, DDS (@RepGosar) 23 februari 2023

In een vervolgtweet schreef Gosar dat “Nuland als niet-soldaat best bereid is om geweld en oorlog te steunen.” De Republikeinse wetgever citeerde vervolgens het artikel, waarin stond dat Nuland “een regimewissel in Rusland nastreeft, de vernietiging door de VS van de Nord Stream-pijpleidingen had bejubeld en had opgeroepen tot een onbeperkte wapenstroom naar Oekraïne.”

Als assistent-staatssecretaris voor Europese en Euraziatische Zaken in 2014 hielp Nuland bij het orkestreren van de pro-westerse staatsgreep die de democratisch gekozen president Viktor Janoekovitsj ten val bracht. Nuland reisde naar Kiev en beloofde militaire hulp aan de opstandelingen. Er bestaat van haar een geluidsopname waarin ze complotteert wie als opvolger van Janoekovitsj geïnstalleerd moest worden.

Als buitenlandminister van Biden heeft Blinken beloofd “zolang als nodig is” wapens naar Oekraïne te laten stromen, en hij adviseerde Kiev in december niet naar een soort onderhandelde regeling te zoeken, die zou neerkomen op een “nepvrede”.

Gosar is een niet aflatende criticus van het Oekraïne-beleid van de regering-Biden sinds de russische militaire operatie vrijdag een jaar geleden begon. Hoewel de Republikeinse Partij nu het Huis van Afgevaardigden controleert, kan het congreslid van Arizona weinig doen om de koers van de regering te veranderen. Een aanzienlijke tweepartijenmeerderheid steunt de voortdurende militaire hulp aan Oekraïne. Slechts 11 Republikeinen, waaronder Gosar, steunen wetgeving die de financieringskraan voor Kiev zou dichtdraaien.

Deze Republikeinen zijn allemaal bondgenoten van oud-president Donald Trump. In een campagnevideo die dinsdag werd vrijgegeven, gaf Trump de schuld van de situatie in Oekraïne aan Nuland en “anderen zoals zij” in de regering-Biden. Nuland, zei hij, was “geobsedeerd door Oekraïne in de armen van de NAVO te duwen”, eraan toevoegend dat het conflict “nooit zou zijn gebeurd als ik jouw president was”.

Bron: [gecensureeRT].com, 24 Februari 2023. Delen op sociale media toegelaten
vertaald uit het engels
Te klasseren onder: berichtgeving die u nooit uit de mond van Björn Soenens zal horen.

Mocht het niet lukken gecensureerde links te openen, doe dan een internet-opzoeking naar “censorfree dns servers” en hoe u de DNS-instellingen van uw computer(-netwerk) kan aanpassen.
Een programmaatje dat bij dit laatste nuttig kan zijn is bv ‘DNS jumper‘. Er bestaan ongetwijfeld nog tientallen gelijkaardige programma’s.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!