De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Goa, de nieuwe hotspot voor jonge Russen

Goa, de nieuwe hotspot voor jonge Russen

donderdag 25 mei 2023 23:07
Spread the love

Goa in India is het Odessa van Oekraïne, een stad waar een internationale gemeenschap woont die geniet van het leven en veel feesten. Dit trekt jonge Russen aan die willen vluchten van de Russische mobilisatie voor de oorlog in Oekraïne. India lijkt de ideale plaats omdat Modi opzoek is naar vrede en zich zoals Brazilië neutraal gedraagt in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Normaal begint het hoogseizoen in Goa eind november. Dit jaar waren de stranden al vol eind september, omdat Poetin een gedeeltelijke mobilisatie had afgeroepen en de vele honderdduizenden Russen niet wachten om naar het buitenland te vertrekken. Ze gaan naar de buurlanden van Rusland, nemen daar een vliegtuig naar Delhi en dan gaan ze naar Goa. Het is namelijk gemakkelijk om als Russische émigré een visum te krijgen voor India.

Moesten deze Russen nu terugkeren dan zouden ze aan de grens van Rusland worden opgepakt. Ze zijn ook militant, omdat ze betogingen organiseren in Goa met Oekraïnse vlaggen en er worden hevige debatten gevoerd met Poetinisten onder de exilés.

De Russen in Goa hebben verschillende facebookpagina’s, hotels en restaurants. Zolang ze financieel rondkomen ze. Ze hebben geen weg terug en moeten overleven met wat ze hebben en hopen dat hun kredietkaarten niet worden geblokkeerd door het embargo van het Westen tegen Rusland.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!