De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Globalisation School: bouwen aan een nieuwe beweging in Zuid-Afrika

Globalisation School: bouwen aan een nieuwe beweging in Zuid-Afrika

dinsdag 2 december 2014 15:07
Spread the love

FOS-partner ILRIG, een vormings- en onderzoeksinstituut dat sociale bewegingen, activisten en vakbonden ondersteunt, organiseerde ook dit jaar weer de Globalisation School. Activisten uit heel Zuid-Afrika kwamen er samen om ervaringen uit te wisselen en deel te nemen aan workshops. De deelnemers kwamen uit zeer uiteenlopende organisaties (vakbonden, milieuorganisaties, vrouwenorganisaties, LGBT-organisaties, gezondheidsorganisaties, etc.). 

Dit jaar ging de School over het uitbouwen van een nieuwe beweging, die de strijdpunten van alle organisaties samenbrengt en de gevolgen van het neoliberale beleid gezamenlijk wil aanpakken. Uiteindelijk werd beslist om – over organisaties en politieke grenzen heen – de verschillende strijdpunten van de aanwezige organisaties te verenigen en begin volgend jaar samen een nationale actiedag te organiseren. Later meer hierover!

Wil je weten waarom er volgens de activisten een nieuwe beweging nodig is, hoe die eruit zou kunnen zien en wie hier mee aan bouwt? Bekijk de video! De interviews met activisten en de strijdliederen geven een goed beeld van de strijdlustigheid van de aanwezige activisten en organisaties.

<iframe src=”//player.vimeo.com/video/112765252″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Ilrig’s Globalisation School 2014: Building a New Movement – NL from GeertVeuskens on Vimeo.

camera en montage: Geert Veuskens (www.geertveuskens.be)
interviews: Lien Bauwens
vertaling lied: Jacob Potlaki (www.cwao.org.za)
Meer info: ILRIG

01 december 2014 
Auteur: Lien Bauwens 
Contact: karolien.debel@fos-socsol.be

take down
the paywall
steun ons nu!