De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gent gaat de verkeerde kant op

Gent gaat de verkeerde kant op

woensdag 22 januari 2014 11:01
Spread the love

De laatste maanden is de criminaliteit hoogtij aan het vieren in Gent. Vorig jaar waren er meer dan 16 verkrachtingen. Officieel waren het er 16, maar niet iedereen geeft een verkrachting aan omdat de schaamte soms te groot is of omdat vrouwen denken dat ze het zelf uitgelokt hebben. De verkrachters lopen nog steeds rond, het enige goede nieuws is dat er af en toe verdachten worden opgepakt, maar dat er nog veel verkrachters vrijuit gaan staat als een paal boven water.

Op 10 januari werd een jongen van 14 jaar oud door 15 gasten fysiek aangevallen en van zijn dure koptelefoon beroofd. Er is één verdachte opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst, maar waar zijn de andere?  Deze maandag werd ook een andere jongeman beroofd van zijn bezittingen, ook die daders lopen nog vrijuit.

Na al deze feiten zou je vermoeden dat de politie nu al haar manschappen inzet om de veiligheid op straat te verhogen door ijverig verkrachters en overvallers op te sporen, maar niks is minder waar. Uit anonieme bron heb ik vernomen dat de politie zich dezer dagen vooral bezig houdt met het opsporen van softdruggebruikers, meer bepaald op de trein, tram en bus.

Agenten fouilleren verdacht uitziende mensen op cannabisbezit, soms hebben ze zelfs een drughond bij die alarm slaat wanneer hij cannabis ruikt. Wanneer ze iemand betrappen maken ze een PV op en nemen ze het kruid in beslag. In Gent wordt bezit van kleine hoeveelheden doorgaans geseponeerd, laat ons hopen dat dit zo blijft. Maar wanneer er sprake zou zijn van overlast (men spreekt van overlast wanneer er bijvoorbeeld minderjarigen in de buurt zijn of wanneer men rookt op plaatsen waar het niet mag) of je wordt veelvuldig betrapt dan kan er wel vervolging komen. 

Gent is Antwerpen nog niet, maar het lijkt de verkeerde weg op te gaan. Toch wel gek dat cannabisliefhebbers zich zo in bochten moeten wringen om ongestoord van hun pijpje te kunnen genieten. Waar gaat het eigenlijk om? Cannabis is stukken gezonder dan alcohol. Maar die drug is allang aanvaard en daar maakt niemand nog een probleem van.

Nog een pintje, iemand?

take down
the paywall
steun ons nu!