De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

GAY PRIDES

GAY PRIDES

vrijdag 9 augustus 2019 12:28
Spread the love

Opnieuw komt een Vlaams Belanger in opspraak door homohaat. Het Aalsterse gemeenteraadslid Steve Herman, tevens voorzitter van de lokale afdeling, noemt de Londense Gay Pride ‘walgelijke toestanden die gestopt moeten worden’.

Een foto van drie mannen in een roze string op de Gay Pride van een maand geleden in Londen. Met daarbij de tekst: ‘Iedereen is wat hij is.’

Open deze link

http://sso.interactief.standaard.be/optiext/optiextension.dll?ID=3GhBNlQ9nBgNAuofaJYVnKtTMp6QQZv5gsXiBh3s_yXiD6Cg1LN2aF7RYbUj2JYtyeN%2BB_w%2BzULjQWNHRTXpJFYOG0_FD7eCf%2B2tpg

Bovenstaande tekst overgenomen uit inkomende mail van De Standaard

 

Ik vind het bijzonder straf hoe je vandaag de dag meteen veroordeeld wordt tot homohater omdat je die Gay Prides zoals in Amsterdam en Londen walgelijk noemt.

Bepaalde groepen staan meteen klaar te veroordelen, zeker als er een Vlaams belanger mee gemoeid is.

Mogen smaken dan niet verschillen en betekent die uitspraak dan dat je een homohater bent??!

Neen toch!

Ik had eerder het woord “wansmakelijk” gebruikt in de man zijn plaats.

Dat is wat milder.

Eerlijk gezegd vind ik wat ik daar telkens her en der zie wansmakelijk.

Mannen in leren broeken met een gat uitgeknipt en hun kont er bloot uitstekend en suggestieve gebaren makend vanop hun praalwagens en rijdend door de stad. Dat meen ik toch al gezien te hebben.

Mijn inziens goed voor een carnavalstoet in Aalst met als onderwerp “De geile, vettige mannekes!” en dan vind ik dat een goei en kan daar mee lachen.

Maar als “dit” dient om aandacht, erkenning en respect af te dwingen, dan lijkt me dat net helemaal de foute weg en oogst je mijn inziens daarmee het omgekeerde.

Al begrijp ik ergens wel “hoe ga je anders de aandacht vragen?”

 

Niet als nonkel pater en tante nonneke.

Maar het hoeft niet obsceen te zijn.

Dat in dat artikel iemand “homofilie en transgender “ abnormaal noemt is ook al verboden.

Daar zegt de man toch niet mee dat hij “tegen die mensen “is.

Die zaken zijn een afwijking in de natuur, vast te stellen in de hersengebieden, en dient dat dan ontkent te worden? Feit is wel waarom dat extra benadrukt dient te worden en daar is een ranzig kantje aan.

Het wordt hoe dan ook maar een probleem als je die mensen daar begint op af te rekenen en haatboodschappen rondstuurt. Dat zegt dan alles over degene die dat doet.

Elke mens verdient -in welke hoedanigheid ook -respect als hij toont dat te verdienen.

Dit is een opiniestuk zonder politieke stellingname

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!