De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Fotoverslag Klimaatactiekamp Luik
Climate Action Camp Liège 2010 -

Fotoverslag Klimaatactiekamp Luik

donderdag 5 augustus 2010 13:07
Spread the love

Fotoverslag Klimaatactiekamp Luik

Van donderdag 29 juli tot woensdag 4 augustus vond in Luik het Klimaatactiekamp plaats. Onder de noemer ‘System change, not climate change’ kwamen tussen de 150 en 200 voornamelijk Belgische activisten samen voor een weekje van vorming, training, debat en actie. Op maandag 2 augustus vond de belangrijkste actie van het kamp plaats: de activisten slaagden erin om gedurende meerdere uren de toegangsweg naar de luchthaven van Bierset te blokkeren, via ketening en lock-ons. Een groter deel van de activisten vormden tegelijkertijd een manifestatie in de buurt van de luchthaven, met een sambaband, een bike-block en ook een opgemerkt kids-block. 

Het klimaatactiekamp werd voorbereid door een groep van klimaatactivisten  zowel uit Franstalig Belgie als uit Vlaanderen. Leden van socialisme 21 speelden mee een trekkersrol en binnen het kamp was er ook behoorlijk veel interesse voor ecosocialisme als alternatief voor de kapitalistische afbraak. We wensen echter alle trekkers van dit klimaatactiekamp te feliciteren met dit geslaagde initiatief, hun open mind en hun belangrijke bijdrage aan de opbouw van een strijdbare klimaatbeweging in ons land. We komen later nog uitgebreider terug op dit klimaatactiekamp maar publiceren nu reeds een fotoverslag.

 

 

Bron : Socialisme 21

          Links aan zet zetten !

take down
the paywall
steun ons nu!