De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

File rapport “De Tijd” – kleine correctie

File rapport “De Tijd” – kleine correctie

maandag 18 maart 2019 10:18
Spread the love

De Tijd plubliceerde op (v)rijdag 16/03/19 een filerapport. Daarbij wordt onder andere een filekampioen opgevoerd die met zijn salariswagen 2 uur doet over 55km van Berlare naar Sint-Stevens-Woluwe en zegt daar geen alternatief voor te hebben met het openbaar vervoer.

De journalisten van De Tijd hebben niet de moeite gedaan even op te zoeken wat ik in minder dan 5 minuten opgezocht heb. 7 km van Berlare naar station Dendermonde: perfecte dagelijkse gezondheidsfietseling van 20 minuten. Met de trein van 8:03u in 51 minuten naar Zaventem met een ruime overstap van 10 minuten in Brussel-Noord. Tweede fietselingetje van 10 minuutjes naar Lozenberg of Romboutstraat in Sint-Stevens-Woluwe. Ik doe er nog een 9 minuutjes bij voor het stallen / ontstallen of plooien / ontplooien van de fiets(en) en kom aan 90 minuten. Lange weg maar wel een kwart korter dan met de salariswagen.

Het is natuurlijk maar één voorbeeld, maar ik stel me nu toch vragen bij hoe in dat rapport de alternatieven bepaald werden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!