De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Farma-industrie ziet omzet dalen door legale cannabis

Farma-industrie ziet omzet dalen door legale cannabis

dinsdag 12 juli 2016 13:13
Spread the love
Onderzoekers aan de Universiteit van Georgia kwamen tot de conclusie dat in plaatsen waar cannabis voor medicinaal gebruik legaal is, er minder voorgeschreven medicatie wordt verkocht. Dit toont volgens de onderzoekers aan dat er veel meer mensen cannabis om een medicinale reden consumeren dan voorheen gedacht werd. De resultaten werden gepubliceerd in het juli-nummer van Health Affairs.

De bevinding zal vast geen verrassing zijn voor de vele cannabisconsumenten onder ons die de plant roken of vaporizen om de meest uiteenlopende redenen: tegen slapeloosheid, pijn, stress, spasmen, misselijkheid, depressie, angsten, enzovoort.

Voorkeur voor mediwiet

De besparing voor de ziekteverzekering die het gevolg is van een lager gebruik van voorgeschreven medicatie wordt geraamd op 165,2 miljoen dollar in 2013, het jaar waarin 17 Amerikaanse staten en het District van Columbia, medicinale cannabiswetten implementeerden. Hieruit leidt men af dat indien alle Amerikaanse staten medicinale cannabiswetten zouden uitvoeren er een besparing voor de ziekteverzekering zou zijn van 468 miljoen dollar.

Tot nu toe wordt medicinale cannabis in de meeste gevallen nog niet terugbetaald maar de onderzoekers hopen daar met deze studie verandering in te brengen. 

De studie geeft aan dat een behoorlijk aantal mensen de voorkeur geeft aan medicinale cannabis in plaats van slaapmedicatie en pijnstillers. De groep medicinale cannabisgenieters blijkt veel groter te zijn dan gedacht werd, men ging er automatisch van uit dat er vooral recreatief gerookt werd.

War on Drugs in België

De daling in de omzet van de farma-industrie is volgens mij de reden bij uitstek waarom de Belgische regering ervoor kiest om de War on Drugs te verstrengen. Ik kan niet anders dan concluderen dat er in Brussel serieus gelobbyd wordt tegen een regularisatie van cannabis door werknemers van de farma-industrie. Reguleren zou nochtans zo makkelijk kunnen zijn.

Bron: http://news.uga.edu/releases/article/medical-marijuana-lowers-prescription-drug-use-0716/

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!