De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Face the Music – Grijp het slachthuis bij de strot

Face the Music – Grijp het slachthuis bij de strot

maandag 21 september 2015 13:07
Spread the love

Deel Twee – ODK

Wet1 de messen

Wij erkennen idioten, immers; we zijn idioten. We zijn woorden. We zijn alle woorden. Deelachtig en delend. We bestaan. We leven. We lijven. We leden2. Diversifiëren is (onder)scheiden.

Grijp het slachthuis bij de strot schort vrijheden op o zomer vol zon kommer en Francken.

Zijn de Vlaamsch Geallieerden verveld tot Partij Voor Dieren? Breekijzer Dierenwelzijn.

De dag kwam beter laat, nog goed dat we er niet op zaten te wachten. De kaap is genomen. Of beter: het pad geëffend. Weg van het recht. De staat herschikt de burgers.

Antwoord op afwezig beleid? Schors vrij verworven rechten van éénieder. Eén na één. Dat zal ons leren. Vluchtelingen wegen blijkbaar zwaarder op samenleving en staatskas dan afgekochte rechtsbijstand3.

Onmogelijk als het is om migranten als mensen te beschouwen, gezien ze momenteel enkel een agenda dienen, zijn ze in reëel opzicht dood meer waard dan levend.

We lijken steeds verder af te glijden in de Australische retoriek (“Stop the boats”4). Als we hen voet aan wal blijven weigeren waarom dan geen asiel aanbieden op/in onze territoriale wateren? Le peuple migrateur flottant.

Wegens extreme omstandigheden wordt het jachtseizoen een maand vroeger op gang geschoten nu In Naam Van Alle Europese Burgers oorlogstuig5 wordt ingezet om de instroom van vers bloed onverdoofd te stelpen. Dat is ons ritueel.

Zijn we werkelijk vergeten waar het Vlaamsch Opperhoofd zijn populariteit aan te danken heeft? Door de zure olijke papzak uit te hangen op kosten van de belastingbetaler. Entertainment eerst. Verkiezingen later6. Als prominente Geallieerden, in een ijdele poging alle kritiek te pareren, menen dat critici de man spelen hebben ze geen ongelijk gezien ze zelf de bal jaren terug in de tribune hebben gekeild. Immer verongelijkt voorwaarts. Wie maakt de weg vrij, steekt de handen uit de mouwen, trekt de kar? De potsierlijke spinmachine Brandhome natuurlijk7. En Nonkel Theo. Waarom broeden op een verfijnde persmededeling als je lekker hufterig kan doen op je gezichtsboek. Kan niemand je verwijten het publieke forum te verstoren.

De onderbuik spreekt. De schaamstreek regeert. En de burger? Hij zwijge en slikke voort.  


1Wet=Lex

2Meervoud van lid (voor de idioten)

3Een selecte bloemlezing uit de schier eindeloze lijst: KBC (http://trends.knack.be/economie/bedrijven/kbc-betaalt-250-000-euro-in-minnelijke-schikking-met-cbfa/article-normal-223383.html), de diamantsector (http://www.standaard.be/cnt/dmf20141215_01430366), Glenn Janssens (http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2249669), Fyra  (http://trends.knack.be/economie/bedrijven/ansaldobreda-betaalt-nmbs-2-5-miljoen-euro-voor-fyra-debacle/article-normal-218271.html).

4Dat die retoriek leidt naar gevaarlijke wateren blijkt o.a. uit: http://www.abc.net.au/news/2015-06-14/abbott-dodges-questions-again-about-boat-turn-back-claims/6544558

5DS Online 14/09/2015 – http://www.standaard.be/cnt/dmf20150914_01865485

6De finale van “De Slimste Mens”, toen nog op de Openbare Omroep, werd uitgezonden op 05-02-2009, de Vlaamse verkiezingen vonden plaats op 07-06-2009. Hoeft het te verwonderen dat de voorzitter-voor-het-leven niet uit het nieuws te slaan was in aanloop naar de stembusgang?

7Remember the “helfie”? De Geallieerden vertoeven in fijn gezelschap – http://www.brandhome.com/brands/

 

take down
the paywall
steun ons nu!