De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eindelijk op weg naar Niger

Eindelijk op weg naar Niger

zondag 28 oktober 2012 23:48
Spread the love

Vandaag wil ik (Anne-Marie) jullie meenemen naar Niger. We zijn deze nacht/morgen gestart om 4 uur in Sint-Niklaas en om om 4.30 uur in Dendermonde. Op beide plaatsen hebben enkele sympathisanten, waaronder Kadidja, Linda, Patrick en zijn moeder, ons hebben uitgewuifd.

Richting Parijs, vliegveld Charles De Gaulle, met om 7.30 uur een kleine koffiepauze. Om 8.30 uur zijn we dan uiteindelijk aangekomen op het vliegveld zelf… Na wat zoeken, draaien en keren hebben we om kwart na tien ingescheept, om een uurtje daarna op te stijgen naar Niamey. Na enkele minuten zaten we al op een hoogte van 11,611 kilometer. Tijdens de vijf uur durende vlucht konden wij genieten van een aperitiefje en een maaltijd, een filmpje of luisteren naar muziek. Uiteindelijk zijn we om 16.15 uur geland, na een tocht van maar liefst 3955 km.

Buiten wachtte ons een temperatuur van zo’n 39°. Dat was nu eens exact 39° meer dan de temperatuur toen we vertrokken. Niet alleen de temperatuur was warm, ook het onthaal was meer dan warm. Een grote delegatie van CNT-militanten stond ons op te wachten met open armen en een brede glimlach… We mochten meteen door naar de ‘presidentiële suite’, onze valiezen werden gedragen,… We voelden ons meteen welkom.

Daarna richting hotel… Onze eerste uren in Niger toonden alvast wat ons hier de volgende dagen te wachten staat: warm weer maar vooral warme mensen!

Na het eten hebben we onze koppen samen gestoken om een inventaris op te maken van wat we allemaal mee hebben om weg te schenken tijdens onze verschillende bezoeken. De details besparen we u, maar we kunnen wel al zeggen dat we in totaal meer dan 250 (!!) kilogram materiaal meehebben. Honderden t-shirts, duizenden balpennen, zonnepetten, pyama’s, lanyards, mappen, kinderkledij, schoolgerief….

Tot daar onze eerste dag in Niger. Morgen neemt een andere verslaggever het woord!

take down
the paywall
steun ons nu!