De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een yatra voor rechtvaardigheid sociaal, politiek en economisch

Een yatra voor rechtvaardigheid sociaal, politiek en economisch

donderdag 28 december 2023 03:49
Spread the love

Vandaag vertrok Rahul Gandhi op de zesduizend kilometer lange Bodo Nyay Yatra van Manipur naar Mumbai. Hij zal dit traject op drie maanden afleggenen te voet en met de auto. De bedoeling is om in nagedachtenis van Mahatma Gandhi, trouwens geen familie. Rahul, is een afstammeling van Nehru die de rechten op het premierschap op eist op een democratische wijze. Terwijl de huidige premier een loopje neemt met de democratie, roepen de aanhangers van ,de evenzeer betwijfelbare Congres-partij, waarvan Rahul voorzitter is, voor rechtvaardigheid.

Rechtvaardigheid omdat in een wereldmacht zoals India de problemen niet meer opgelost geraken met het juridische systeem. Voorbeelden zijn legio. Daarmee dat Rahul een yatra maakt en persoonlijk met de mensen spreekt omdat er geen publieke ruimte meer is om politieke debaten te voeren.

Wat is er aan de hand. Modi wil het Westminster electoral system herbekijken en wil van India een One-Communal-Country maken om op die manier religieuze conflicten op te lossen. Daarmee dat Rahul ook in Manipur begon daar is etnic cleansing geweest en daar zal deze mythische mars starten.

De mythische grand trunk road, een van de langste wegen in Azië zal niet helemaal afgestapt worden tot in Centraal Azië. De bedoeling is om stemmen te halen in de Hindu-belt. Rahul hoort er bij en kan stemmen op leveren als Hindu in de 28-ledige coalitie die hij leidt. Normaal komen nu de discussies over de zetelverdelingen van de India-coalitie in beeld, maar blijkbaar zijn die zelf niet rechtvaardig verdeeld.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!