De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DUBBELBLOED-muzikaal theater-Merdan Taplak

DUBBELBLOED-muzikaal theater-Merdan Taplak

dinsdag 28 maart 2017 17:09
Spread the love

De Centrale, 20 april 2017, 20.00, Ham 72 Gent

De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak duikt in zijn persoonlijk verleden om het verhaal te doen van een “dubbelbloed”: mensen die zijn opgegroeid met niet één maar twee culturele achtergronden. Merdan Taplak, kind van een Belgische moeder en een Turkse vader, groeide op rond Antwerpen maar bezocht als kind meermaals zijn vaderland Turkije. Hoewel hij de taal niet spreekt, maakten die lange en avontuurlijke reizen een intense indruk op hem. Het dubbele bloed dat door zijn aderen stroomt doet hem jaren laten anders kijken naar zijn omgeving. Zo vertaalde hij die impressies muzikaal op zijn debuutalbum “In It For The Honey” dat hij opdroeg aan de “50-50-people”.

Naast geuren en smaken, is het vooral de muziek die Merdan terug in de tijd stuurt. Veel van zijn herinneringen hangen vast aan specifieke liedjes uit de Turkse muziekcultuur, die hij koppelt aan smakelijke vertellingen vanuit zijn dubbelbloed-perspectief. Hij duikt in het familiearchief, op zoek naar de definitie van een dubbelbloed. Allicht herkennen vele jongeren zich in dit verhaal: opgegroeid tussen twee werelden, geklemd tussen twee nationaliteiten met dubbel bloed in de aders.

Tickets vanaf 4 euro via http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=4514 

INFO http://decentrale.be/nl/agenda/podium-film/dubbelbloed 

take down
the paywall
steun ons nu!