De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dood van Leeuwin Rani

Dood van Leeuwin Rani

zaterdag 23 juni 2018 16:45
Spread the love

België toont zich wederom voorbeeldig in het aanpakken van een kritische situatie.

Blijkbaar is er geen enkel plan voorzien bij zo’n onverwachte ontsnapping van een wild dier. Gecontroleerd in het nauw drijven, eventueel “met” terreinwagens, geduld, visie en inzicht, “neen” het is niet aan de orde. Ging Rani de wagon binnenspringen omdat ze zag dat de deuren niet op slot konden? Was Rani “slotenmaker” in een vorig leven waardoor ze dat herkende? Ik denk het niet! Vooral vreemd is dat het “de politie” zelf was die zei” nu wordt het te gevaarlijk, doodschieten maar!”

Ik ga er van uit dat “dierenkenners” dat toch beter kunnen inschatten, ook als het om een wild dier gaat. Ik begrijp natuurlijk dat men geen enkel risico wilde nemen. Wanneer de politie niet had geschoten, dan zouden ze bij een ongeval ook weer de pispaal geweest  zijn. Dan zou het geklonken hebben van “waarom hebben jullie niet op tijd geschoten?”

Jammer dat zo’n prachtig dier dat al héél zijn leven dient opgesloten te zitten en eindelijk eens kon proeven van wat het is in de vrije ruimte te kunnen lopen, door menselijke angsthazen is gedood en van dat vrije gevoel maar een paar minuten heeft kunnen genieten !

Bert Degrauwe

.

 

.

take down
the paywall
steun ons nu!