De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

donderdag 29 maart: betoging voor regularisatie mensen zonder papieren

donderdag 29 maart: betoging voor regularisatie mensen zonder papieren

zaterdag 24 maart 2012 02:41
Spread the love

Mensen zonder papieren leven in erbarmelijke omstandigheden, zonder rechten. Maar wat hebben zij misdaan om zo veracht te worden? Wat is er mis met op zoek te gaan naar een beter leven? Om je vrij te willen bewegen? Om te… LEVEN?

Volgens de ngo UNITED zijn in Europa sinds 1993 16.136 migranten omgekomen: verdronken, slachtoffer van politiegeweld, zelfmoord,… Onze grenzen zijn gigantische begraafplaatsen! De situatie van de levenden is echter niet menselijker: uitgesloten in het dagelijkse leven, als slaven uitgebuit op de arbeidsmarkt, ondergedoken om te ontsnappen aan de bedreiging van een opsluiting gevolgd door een gedwongen uitzetting.

Op dit moment (vrijdag 23 maart) zijn 23 sans-papiers 70 dagen in hongerstaking! In een dergelijke staat van wanhoop, besluiten ze hun gezondheid in te zetten om misschien een kans te maken om een paar maanden te verblijven in ons land … Deze hongerstaking zal hen mentaal en fysiek voor het leven markeren!!

De 23 mensen zonder papieren van VUB vragen om een verblijfs- en werkvergunning van minstens één jaar. De Block, deblokkeer de situatie en regulariseer de mensen zonder papieren! Want geen mens is illegaal!!

WIJ ROEPEN OP TOT EEN BETOGING!

Artikels na bijeenkomst woensdag:
http://www.conseildelajeunesse.be/42-jeunes-arretes-pour-defendre,385
http://moeialred.wordpress.com/2012/03/21/massa-arrestatie-bij-betoging-sans-papiers-aan-kantoor-de-block/
http://chengetheworld.be/fr/communiques/arretes-pour-des-oeufs-mepris-et-intimidation-au-cabinet-de-block et http://chengetheworld.be/nl/persberichten/intimidatie-aan-kabinet-de-block-studenten-opgepakt-omdat-ze-eieren-gooiden

Video:
https://www.dewereldmorgen.be/video/2012/03/22/studenten-aangehouden-bij-betoging-sans-papiers-in-brussel

Meer verslaggeving over hongerstaking in studententijdschrift De Moeial:
http://moeialred.wordpress.com/

take down
the paywall
steun ons nu!