De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DE ZWANENZANG VAN KAREL WAERI over het machtige leven en de mysterieuze dood van een groot liedjesschrijver

DE ZWANENZANG VAN KAREL WAERI over het machtige leven en de mysterieuze dood van een groot liedjesschrijver

dinsdag 21 januari 2014 11:12
Spread the love

woensdag 5 februari 2014 | 20:00

Wim Claeys kruipt in de huid van Karel Waeri, bijgenaamd de Gentschen Béranger. Van een jeugd in armoede tot een succesrijke periode als volkszanger zie je Karel Waeri – 116 jaar na zijn mysterieuze dood – opnieuw ten tonele verschijnen om zijn levensverhaal te vertellen. Waeri zong politiek geëngageerde liederen, waarin hij de schrijnende armoede van de arbeiders in Gent aanklaagde, maar hij zong ook ontspannende liedjes. Hij was ook berucht om zijn “vetjes”, komisch en erotisch dubbelzinnige liedjes die later op de avond werden gezongen.

Laat u niet afschrikken door het Gentse dialect, dat trouwens op dit moment het Antwerps en Brabants op het kleine scherm ferm verdringt en aan een sterke opmars bezig is.  Hoewel de franse R hardnekkig aanwezig blijft is het plat Gents intussen toch geëvolueerd  tot een zogenaamd Burger-Gents, verstaanbaar van de Noordzeekust tot in Friesland.  De cabaretvoorstelling “De zwanenzang van Karel Waeri” die zowel het leven, de liederen als de tijd van Waeri omarmt schetst bovendien evengoed een beeld van andere industriesteden uit die tijd.

Spel & zang : Wim Claeys

Regie : Mich Walschaerts

Tickets : € 2 | € 5 | € 8

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!