De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DE WINTER, ( het seizoen), GOEDELE WACHTERS EN FRANK DEBOOSERE

DE WINTER, ( het seizoen), GOEDELE WACHTERS EN FRANK DEBOOSERE

zaterdag 10 februari 2018 07:58
Spread the love

DE WINTER

Wat hebben Goedele Wachters en Frank Deboosere toch tegen de winter in hemelsnaam?!

Goedele Wachters presenteert het journaal op 9 februari, een dag midden in een winterse periode, in zomerse kledij, met een decolté ruimschoots groter dan het gangbare.

Doe godverdomme toch een trui aan, liefst met rolkraag en pas daarmee perfect in het decor dat de natuur ons schenkt aub! Ontken dit seizoen toch niet en laat het in zijn waarde Goedele! 

Daarna wordt het nog erger. Want dan hoor ik Frank Deboosere zeggen: “We zijn nog lang niet verlost van al die winterse ellende.”

Waar slaat dit in hemelsnaam toch op!

Als hij nu nog zou zeggen: “winterse ongemakken!”

Dit maakt me echt boos, mr. Deboosere!

Om te beginnen is deze winter gewoon een lachertje. Het is nu bijna een week wat kouder zeg, en de weerman staat daar te zeiken over “winterse ellende”.

Is de winter nu net geen periode waar het koud is en waar er sneeuw, hagel en zo meer kan vallen? Ik dacht toch van wel of vergis ik me?!

Rot verwend volkje heeft het een beetje kouder dan de weken daarvoor. Ik zal Frankske eens meenemen naar een vluchtelingenkamp. Alléén “daar” zijn deze woorden gepast!

Maar “vooral”, ook “hij” ontkent dit seizoen compleet en ik vind dit onbegrijpelijk voor een weerman die het woord “opwarming van de aarde” zeer graag in de mond neemt!

Wat wil je dan Frank? Dat het 15 graden is??

En wat ga je “dan” zeggen? Toepasselijk zou dan zijn “we zijn nog niet verlost van deze zomerse ellende die abnormaal is in de winter, want de gevolgen voor de natuur zijn niet min?!

Best wel denk ik! Ik heb het ook liever warm hoor en hou ook meer van de zomer zoals haast iedereen, maar koester die gezelligheid toch die de winter meebrengt en ram toch geen woorden door de beeldbuis die totaal ongepast zijn !

Wanneer ik een kind was herinner ik me winters man, dat het geen naam heeft. Handen en voeten bijna bevroren!

Ik was te jong om het me te herinneren, maar de “grootste” weerman aller tijden, met name Armand Pien, zal mijn inziens niet hebben staan mekkeren over 5° Celsius en een paar graden onder nul ‘s nachts!

Laat aub de seizoenen toch wat ze zijn, koester ze, geniet er van en laat de kijkers genieten van dit seizoen, i.p.v. de winter als “ellende” voor te stellen! En “vooral ook” leg toch niet nog méér eieren onder koning “auto” die het ietsje moeilijker heeft nu, terwijl dat ding, dat uiteraard héél gemakkelijk is, mede verantwoordelijk is voor onze soms armzalige luchtkwaliteit en duizenden doden per jaar! Want waar anders slaat jou uitspraak immers op?!

Bovendien hoor ik Frankske ook geregeld in de zomer zeggen wanneer er een hittegolf is” we kunnen nog enkele dagen genieten van dit prachtige weer!”

Ben jij nu een weerman Frank die “bewust” in het leven staat, of ben jij een “weerpopulist”, een “toffe Frank”, die vooral uitspraken doet waarvan hij “ denkt” dat hij de mensen gelukkig maakt?!

Leve de seizoenen met hun ongemakken en hun typische prachtige periodes!

take down
the paywall
steun ons nu!