De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De voordelen van cloud computing

De voordelen van cloud computing

vrijdag 12 mei 2017 14:38
Spread the love

Waar vroeger gegevens uitsluitend op een fysieke locatie toegankelijk en op te slaan waren, gebeurt dat tegenwoordig via een externe online cloud. Cloud computing betekent onder andere dat bedrijven geen software meer moeten updaten en niet hoeven te investeren in extra opslagcapaciteit. De hoofdreden voor ondernemers om over te stappen naar cloud computing, met andere woorden: van lokale hosting naar cloud diensten, zijn de lage kosten die eraan verbonden zijn. Zo hoeft men niet meer te investeren in een eigen server of software, maar huurt men beide van een provider. Bovendien moeten er geen zware computers meer worden aangekocht, omdat alle processen online gebeuren.

Op jaarbasis missen medewerkers heel wat productieve uren omdat ze te laat zijn op het werk. Cloud computing zorgt ervoor dat de woonkamer kan worden getransformeerd tot kantoor. Omdat de bedrijfsgegevens overal toegankelijk zijn, is het mogelijk om flexibel van thuis uit te werken. Data wordt niet langer opgeslagen op laptops of harde schijven, maar bevindt zich in een beveiligd datacenter waar hackers niet zomaar kunnen binnendringen. Bovendien zorgen het kopiëren van de harde schijf en diefstal van laptops niet meer voor problemen. Ieder jaar is het vernieuwen van de softwarelicenties een tijdrovend en kostbare bezigheid. Bij cloud computing wordt er gebruikgemaakt van online software die automatisch wordt bijgewerkt door de provider. Hierdoor bespaart u tijd en geld, ook omdat er geen eigen medewerkers moeten worden ingeschakeld.

take down
the paywall
steun ons nu!