De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De strijd om de moslimstem in India

De strijd om de moslimstem in India

zaterdag 25 november 2023 01:59
Spread the love

Veel mensen vergeten dat er nog altijd twee honderd miljoen moslimstemmen te verdienen zijn in India. Bij de verkiezingen in juni zou dit eens kunnen doorwegen. Tegenwoordig is dit vooral duidelijk rond de strijd tussen Israël en Palestina. Modi kiest de kant van Israël en de congrespartij kiest de kant van Palestina.

In de gebieden van de BJP of de partij van Modi worden aanhangers van de palestijnse strijd gemuilkorfd. Terwijl in de gebieden waar de congrespartij aan de macht is de aanhangers van Palestina een vrijgeleide krijgen. In het zuiden waar de congrespartij aan de macht is werden er massabetogingen georganiseerd. Terwijl iedereen weet dat er daar meer tolerantie bestaat ten aanzien van moslims. In het noorden van India is dit minder het geval terwijl er daar ook evenveel zijn.

Oplossingen bieden ze niet in India, maar als er een Moslim sanctuary kan worden afgebroken dan doen de Hindu’s dit natuurlijk wel. Terwijl we allemaal weten dat Hindu’s in het noorden niet de Hindu’s in het zuiden zijn. Er zijn ondertussen verschillende Moslimschrijnen afgebroken en omgevormd tot Hinduheiligdommen. Dit is vooral in het Noorden. Het ziet er niet naar uit dat Modi zijn filosofie om van India een Hinduland te maken zal lukken in het zuiden.

De verharding in het regering begon sinds negen jaar met de aanstelling van Modi. Sindsdien willen ze van India een Hindunatie maken, terwijl er veel diversiteit was. Het lijkt onmogelijk om het beleid van Modi in praktijk te brengen. Toch heeft hij als oplossing de democratische vrijheden van het grootste democratische land ter wereld opgeofferd om een oplossing te vinden voor polydiverse land als India. De bedoeling is nu om een zuiver Hinduland hiervan te maken.

Hoe zullen ze dit doen, door steeds meer democratische vrijheden op te offeren in het nadeel van de minderheden. In India zullen ze de democratie opofferen voor de dictatuur van de meerderheid. Er zal nooit een minderheid zijn die dit zal aanvaarden, maar deze komen te laat. De Hindu’s hebben de macht in het kastensysteem en geloven dat ze dit ook kunnen doortrekken in de realiteit. Deze verkiezingen van juni 2024 hebben veel meer om handen dan de mensen in het westen denken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!