De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Russische hackers…

De Russische hackers…

dinsdag 10 januari 2017 21:28
Spread the loveDit zijn de hackers!John McAfee over de hackers

Puik artikel van Van Oost. Nog een aanvulling. John McAfee, wereldpionier van de anti-virusprogramma’s, verklaarde op infowars.com (zondag 8 januari) het volgende.

Geheime diensten gebruiken bij het hacken niet het toetsenbord, de tijdszone en IP-adressen van hun eigen regio, zoals het geval was met die zogenaamde Russische hackers van de DNC. Als het Russische agenten waren, zouden ze bijv. een Chinees of Arabisch toetsenbord gebruiken en IP-adressen uit die landen. Dat is een koud kunstje. Bovendien gebruikten ze malware van meer dan 1,5 jaar, wat voor professioneel gebruik volledig achterhaald is, maar blijkbaar niet voor de slecht beveiligde DNC. Elke teenager nerd kan zo’n malware kopen op het net op o.a. Oekraïense sites.

Het is voor mij duidelijk: de ware hackers die zwarte gemaakt moesten worden, zijn de kiezers van Trump. Verder bevat het rapport van de inlichtingendiensten voor de helft klachten over het door de Russische overheid gefinancierde Russian Television. Dat figureert nochtans maar vooraan in de honderd van de meest bezochte sites in de VS. Nog altijd beter dan het door de Amerikaanse overheid en de NATO gefinancierde Radio Liberty, daterend uit de koude oorlog, dat nog altijd uitzendt naar Rusland maar daar in het begin van de vierduizend figureert.

De Westerse “main stream media” zouden beter in hun eigen hart kijken in plaats van te ijveren voor het uit de ether halen van alternatieve sites. Waar is hun genuanceerde berichtgeving over de Amerikaanse verkiezingen, de grootscheepse NATO-maneuvers in de Baltische landen op dit eigenste moment, de oorlog in Syrië, Oekraïne? Noem maar op… Ver te zoeken.

take down
the paywall
steun ons nu!