De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De opsluiting van Assange legt nog meer corruptie bloot dan WikiLeaks deed

De opsluiting van Assange legt nog meer corruptie bloot dan WikiLeaks deed

zondag 28 april 2019 10:57
Spread the love
 

Dit is de vertaling (www.vertaalslag.blog) van een artikel van Caitlin Johnstone verschenen op 25 april 2019 op haar website


Consortium News heeft een nieuwe serie gelanceerd met de titel “De onthullingen van WikiLeaks”, bedoeld om de lezers te helpen de hoeveelheid nuttige informatie, die het medium aan de wereld beschikbaar heeft gesteld met zijn publicaties, volledig op waarde te schatten. Dat is goed, omdat er een heleboel van is. Alles wat WikiLeaks heeft gedaan om een licht te laten schijnen op gebieden die personen met macht in duisternis willen hullen, maakt overduidelijk waarom machthebbers zulke enorme hoeveelheden energie willen besteden aan het saboteren ervan.

Wat me op dit moment nog interessanter lijkt, is dat als je erover nadenkt, de volledig frauduleuze arrestatie en gevangenneming van Julian Assange aantoonbaar meer misdaden door overheid en mediamachten blootlegt dan alles wat in WikiLeaks-publicaties is onthuld sinds zijn oprichting. En we kunnen dat als een wapen gebruiken om de wereld wakker te maken over de dystopische manipulaties van de machtigen, net zoals we WikiLeaks-publicaties kunnen gebruiken.

Denk er echt eens over na. Dankzij WikiLeaks weten we dat er een militaircultureel klimaat was in de Irak-oorlog dat giftig genoeg was om Amerikaanse soldaten ertoe aan te zetten om burgers vrolijk neer te schieten, waaronder twee oorlogscorrespondenten van Reuters, terwijl ze krijsten en mondelinge high-fives uitwisselden. We weten dat de CIA een enorm cyberarsenaal heeft gecultiveerd dat hen in staat stelt om via smartphones en smart-tv’s te spioneren, op afstand auto’s te kapen en digitale vingerafdrukken met cyberinbraken te verbinden om het voor forensische onderzoekers erop te laten lijken, alsof hackers uit een ander land ervoor verantwoordelijk zijn, en dat ze de controle over dit arsenaal kwijt waren. We weten over de agenda van de DNC om Bernie Sanders’ positie tijdens de voorverkiezingen in 2016 te ondermijnen in strijd met het handvest, dat Hillary Clinton een groep leidinggevenden van Goldman Sachs vertelde dat ze de noodzaak van ‘een publieke positie en een private positie’ begreep en dat Obama’s kabinet in feite voor hem werd geselecteerd door een Citigroup-manager. We weten dat en nog veel meer, informatie die door reguliere en alternatieve mediaverslagen tot op de dag van vandaag wordt gebruikt bij het maken van analyses van wat er in de wereld aan de hand is.

Al deze dingen zijn natuurlijk enorm belangrijk. Maar komt hun belang enigszins in de buurt van de wereldschokkende schandalige openbaring dat de Amerikaanse regering en haar bondgenoten samenspannen om een journalist gevangen te zetten voor verslaggeving van feiten over de machthebbers? Dat de regeringen van Amerika, Ecuador, het Verenigd Koninkrijk en Australië allen in overleg samenwerkten om een reeks bureaucratische technieken te arrangeren die tezamen er perfect op gericht zijn om een situatie te creëren die er precies hetzelfde uitziet als het opsluiten van een journalist voor het vertellen van de waarheid?

Persoonlijk denk ik dat niet. Ik denk dat het enige dat deze schandalige onthulling weerhoudt om zich te nestelen in de hoofden van het grote publiek in de omvang die het verdient, het feit is dat de massamedia het niet behandelen als het schandaal dat het zo overduidelijk is. Als, bijvoorbeeld, de massamedia deze openlijke daad van dwingelandij met hetzelfde enthousiasme zouden behandelen als ze de e-mails van de Democratische Partij behandelden toen ze, in aanloop naar de presidentsverkiezingen stuk voor stuk werden gepubliceerd, of hetzelfde enthousiasme als de diplomatieke documenten of de ‘Collateral Murder’-video, zou iedereen in de ban zijn van het feit dat hun regering handelde op een manier die in wezen niet is te onderscheiden van wat journalisten in de meest totalitaire dictaturen in de wereld wordt aangedaan.

En die weigering van de reguliere media om iets anders dan lasterlijke stukken te publiceren, is op zich een deel van de reden waarom dit schandaal zo adembenemend is in zijn vermetelheid. Het wettelijke precedent dat zij proberen te vestigen met de uitlevering, dagvaarding en vervolging van Julian Assange voor alledaagse journalistieke handelingen zal van invloed zijn op elke journalist op de planeet, werkend of gepensioneerd, professioneel of burger. Dit brengt letterlijk het leven en de vrijheid in gevaar van elke persoon die bij elk van die media werkt, en ze juichen dit allemaal zonder het te weten toe, of zijn te bang om zich erom te bekommeren. De CIA en het Pentagon hebben de publieke opinie gebruikt als wapen met behulp van de meest geavanceerde psychologische wapens die de mensheid kent, en hoewel de belangrijkste barrière om zijn vervolging aan te vechten simpelweg de sociale schaamte is om tegen de meerderheid in te gaan, heeft het zich effectief op de pers zelf gericht. De vrije pers liegt zichzelf voor naar de totale en absolute onderwerping.

En we kunnen zien dat dit gebeurt. En we kunnen erop wijzen.

Laten we een grafische tour maken langs enkele van WikiLeaks grootste openbaarmakingen van wangedrag en criminaliteit van onze corrupte elites. Daarom willen ze dat Julian Assange het zwijgen wordt opgelegd (en iedereen die het aandurfde om ze te ontmaskeren).

#1 GITMO files: martelingen en leugens #FreeAssange#WikiLeakspic.twitter.com/myzW6omNma

— Bean? (@SomersetBean) April 13, 2019

Wat ik hiermee bedoel is dat het belangrijk is om in gedachten te houden dat het gecentraliseerde imperium van de VS ons ??informatie heeft verschaft die op een verwoestende manier tegen haar kan worden gebruikt als we slim zijn. Zelfs terwijl Assange achter de tralies zit, zelfs terwijl klokkenluiders worden geïntimideerd geen klokken te luiden en journalisten worden geïntimideerd geen lekken te publiceren, krijgen we informatie die we kunnen circuleren en de propagandamachine aanvallen die de mensheid volgzaam en tot slaaf maakt.

Door Assange op te sluiten, hebben ze onbedoeld laten zien wat ze zijn en kunnen we er nu naar verwijzen, zodat iedereen het kan zien. Ze kwamen te ver het daglicht in en legden hun ware gezicht bloot.

Stop nooit met het gebruiken van deze informatie om de verkondigers en begunstigden van desinformatie te lijf te gaan.

Stop nooit met verwijzen naar de VS en het VK als “een regering die journalisten opsluit voor het publiceren van ongemakkelijke feiten”. Stop nooit met het veroordelen van de hypocrisie wanneer westerlingen kritiek uiten op andere regeringen voor het opsluiten van journalisten.

Stop nooit met mensen, die doen alsof ze bezorgd zijn om de vrije pers, eraan te herinneren, als Trump gemene tweets stuurt over een CNN-reporter, dat ze willens en wetens een bedreiging voor de vrije pers negeren die oneindig veel groter is, namelijk de vervolging van Assange door deze regering. Dit is wat ze zijn. Als iemand het ontkent, betrek ze dan in het debat en laat iedereen zien waarom ze ongelijk hebben.

Nooit, stop nooit iedereen eraan te herinneren wat onmiskenbaar aan het licht is gekomen met de gevangenschap van Julian Assange.

take down
the paywall
steun ons nu!