De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De nietigverklaring van proces Guatam Adani, slecht nieuws voor de oppositie

De nietigverklaring van proces Guatam Adani, slecht nieuws voor de oppositie

vrijdag 12 januari 2024 22:22
Spread the love

Enkele weken terug werd het proces tegen Adani geanuleert. Adani was één van de rijkste mensen ter wererld en de rijkste man van Azië. Die ervan beschuldigd werd om te handelen met voorkennis die hem werd aangeleverd door Modi. Hij werd nu door het hoogste gerechtshof onschuldig verklaard.

Guatam Adani is een investeerder van kleine komaf die een imperium uitbouwde door de investeren in havens, infrastructuur, luchthavens en tunnels. Er werd gezegd dat hij behoorde tot de tycoons die investeerde in het beleid van Modi en volgens de oppositie kregen zei daarvoor iets terug. Hierdoor had hij een fortuin kunnen opbouwen waarmee hij tot de vijf rijkste mensen op deze wereld behoorde.

Toch is dit door het hoogste gerechtshof te niet gedaan. Het probleem was dat hij door deze inbeschuldigings stelling 70% van zijn fortuin was verloren. En dit komt op het moment dat India in een zeer belangrijk verkiezingsproces zit.

Nietvoorniets is het verkiezingsthema van de India coalitie van Rahul Gandhi rechtvaardigheid, met de nadruk op het herstellen van de rechterlijke macht in India. Rahul Gandhi werd zelf het slachtoffer van de slecht werkende Indische rechtelijke macht door dat hij tot twee jaar gevangenis straf werd veroordeeld in 2023.

Het is dus niet duidelijk of deze twee het gaan kunnen vinden omdat zij beide slachtoffer zijn geweest van de slechtwerkende rechterlijke macht.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!