De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De nieuwe orde, eugh, aanpak in ‘A’

De nieuwe orde, eugh, aanpak in ‘A’

woensdag 13 februari 2013 22:04
Spread the love

Bon, hoewel politiek niet mijn domein is, toch even dit, al eens eerder als commentaar gepost, maar het blijft me wreed dwarszitten, als het niet mezelf is, dan moeten meer mensen het al eens meemaken, niet ?

Nieuwe aanpak in de praktijk

De nieuwe aanpak van het Antwerpse parket. In de praktijk.

De nieuwe aanpak, zoals door procureur Dams toegelicht in zijn interview in de Standaard is al in de praktijk gebracht.Mij is de twijfelachtige eer als een van de eerste burgers van A ermee kennis te mogen maken te beurt gevallen.

Op maandag ( 14 jan.) krijg ik plots telefoon van een onbekend nummer. Ik neem op en maak me bekend. Aan de andere kantzegt een jongedame dat ze inspecteur van de lokale recherche is en vraagt me of ik de huurder ben van pand x in straat y. Ik zeg ja dat is mijn atelier.

Ze vraagt of ik even naar het kantoor kan komen. Ik zeg ja, waarover gaat het ? Dat mag ik u niet zeggen, te ingewikkeld. OK zeg ik, mijondertussen afvragend wat ik mogelijks zo fout heb gedaan dat er recherche moet mee bezig zijn.

Ik ga er op dinsdag 14 januari naartoe, afspraak om 10.30 H. ik wordt aan de receptie opgehaald door de jonge dame van het telefoongesprek en meegenomen naar een kantoor waar ook twee andere inspecteurs zitten.

Eenmaal goed en wel gezeten zegt ze dat er een (één) melding is geweest in de straat door een bewoner die een sterke cannabisgeurhad opgesnoven. Deze melding dateerde van oktober vorig jaar, maar nu heeft de procureur een huiszoeking gevorderd in mijn atelier. Nu moet je wel weten dat er in het pand twee keer een plantage is opgedoekt.

Maar kom, ze moet een verklaring afnemen, waarin ik verhoord wordt over “De teelt van drugs in de xx straat te Antwerpen ” en ik moet schriftelijk toestemming geven om een huiszoeking uit te voeren in mijn atelier.

Ondertussen zijn de twee mannen bezig een auto te versieren om naar het atelier te gaan kijken. Om 11.30 H zijn de formaliteiten afgewerkt en gaan we naar mijn atelier, met drie politiemensen dus.

Onderweg praten we wat en zeg ik, het is toch straf dat jullie voor één melding zo moeten opdraven, ik bedoel als er echt iets loos zou zijn in mijn buurt, dan zouden er toch meer mensen iets moeten melden ? Trouwens ik zou daar waarschijnlijk ook bij zijn. Is dit misschieneen aspect van de nieuwe aanpak ? Waarop ze antwoorden : ja en we hebben al zoveel te doen. Waarop ik zeg dat weet ik, twee jaar geleden is er in mijn vorig atelier 5 keer ingebroken, mijn auto gestolen en is er één keer een schietincident geweest en nooit is er een dader gepakt of wat dan ook aan serieus onderzoek gebeurd, buiten hetgeen ik zelf heb gedaan en de recherche geïnformeerd heb. Omdat ze zelf niet naar Nederland konden om het teruggevonden wrak van mijn auto te onderzoeken, omdat ze geen deftige camera en laptop hadden om de documentatie te verzamelen.

Ze waren een beetje stilletjes en tijdens het bezoek aan het atelier bleek een van de mannen erbij geweest te zijn toen de laatste plantage opgedoekt is.Na een kwartiertje was het afgerond en nog een papiertje te tekenen en afscheid. Ik zei : hopelijks krijgen jullie niet te veel dergelijke toestanden, je gaat geen tijd meer hebben voor het echte werk… .

Waarop er een antwoordt, ja het moet niet te veel zo worden.

Ludwig

 

take down
the paywall
steun ons nu!