De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De negende paasmars alsof je erbij was
Paasmars, Intal-vrede -

De negende paasmars alsof je erbij was

woensdag 27 april 2011 15:20
Spread the love

Acht jaar op rij vertrok de Paasmars voor de vrede vanuit Leuven naar Brussel. Voor de negende editie was het niet de LeCoTo (Leuvense Coördinatie Tegen de Oorlog) die de organisatie in handen nam, maar wel intal-vrede samen met enkele andere Brusselse en Waals-Brabantse organisaties.

Samen werd beslist om het eens over een andere boeg te gooien en vauit Genval te vertrekken. Meteen werd de mars met 12 kilometer ingekort tot 20 km. (Bekijk hier de foto-reportage)

50 stappers voor de vrede begonnen er aan om 11 uur. Na de drie gewesten doorkruist te hebben, was de groep aangegroeid tot een een 150-tal die rond 17.45 uur arriveerde aan de Beurs in Brussel.

Onderweg werden meer dan 1000 flyers uitgedeeld met de eisen van de mars:

  • België is in oorlog: Troepen uit Afghanistan!
  • Stop de blokkade van Gaza – Stop de bezetting van Palestina
  • Stop de bezetting van Irak
  • Solidariteit met de strijd van de volkeren van Noord-Afrika en het MiddenOosten
  • Geen militaire interventie in Libië

(Download hier de flyer)

Ook de pers was aanwezig. tvbrussel besteedde er aandacht aan en ook FM Brussel was van de partij. Het Waals-Brabantse TV COM maakte een reportage en de Hoeilander.be schreef er een stukje over.

take down
the paywall
steun ons nu!