De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

de meest krachtige waarheid ooit verteld in een politieke arena.
Mali, politiek, beleid, agressie-oorlog -

de meest krachtige waarheid ooit verteld in een politieke arena.

vrijdag 1 februari 2013 09:49
Spread the love

Op 17 januari 2013, heeft de 32-jarige Belgische politicus Laurent Louis (MLD), beschouwd als een van de meest controversiële en gedemoniseerde nationale politieke figuren, de meest krachtige waarheid ooit verteld in een politieke arena geleverd.

Ten eerste, legde hij uit waarom hij tegen de Belgische steun voor de oorlog in Mali gestemd heeft, dat het was gebaseerd op leugens en geworteld in neo-kolonialisme. Vervolgens uitte hij zijn walging en woede tegen het criminele buitenlands beleid van de westerse elite en de onderwerping aan buitenlandse financiële en belangengroepen en uitbranders naar zijn collega’s die hebben gestemd voor de interventionistische oorlog met “fuck you’s”. Tot slot, zegt hij dat de oorlog tegen het terrorisme een leugen is en dat 9/11 een drogreden was om de agressieve militaire actie in de islamitische wereld te rechtvaardigen. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!