De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Kleine Voetballer en het Grote Geld II

De Kleine Voetballer en het Grote Geld II

zaterdag 12 maart 2011 14:33
Spread the love

“Ik weet niets van politiek, daarover moet ge me dus niks vragen,” aldus Boussouffa op zijn persconferentie gisteren. Dit naar aanleiding van zijn transfer naar Anzhi, waar een heerschap, verwant aan Kadyrov van Grozny, het mooie weer maakt.

Oho, waar we hebben we dat nog gehoord ? Pilatus, reeds eerder vernoemd was van dezelfde makelij. Worden er mensen geliquideerd, verdwijnen er opposanten spoorloos in de zijlijn : niks van gezien, ik concentreer mij op de bal. De ganse tribune mag worden ontmanteld, laat ze maar schieten in vak C : niks gezien of gehoord.

Zaken doen met bedenkelijke zakenlui en/of maffioso is uiteraard volop aan politiek doen – het is het legimiteren van dat regime en dat heerschap : als dat geen politiek is ? Dat is een tackle met de voet vooruit, in het voetbal krijgt ge daarvoor een rode kaart, den Bous weet dat heel goed.

Ook Herman Van Holsbeeck is zo onschuldig als een lam. “Anderlecht bemoeit zich niet met politiek. Wij hebben de president nooit gezien, de mensen die hier kwamen onderhandelen waren heel correct.” Dat zal wel. Tom Hagen was de zeer gerespecteerde advocaat van de Godfather, heel voornaam, clean, een beleefde man. Het voetvolk dat de vuile karweien opknapt wordt niet naar Brussel gestuurd, wat dacht u ? Ook in Anderlecht kleeft er nu bloed aan de paal. “Wir haben er nicht gewusst,” zeiden ze in Nürenberg. Business as usual denken ze in het Astridpark. De bal en het geld moet rollen.

http://hetrijkderzinnekes.blogspot.com

take down
the paywall
steun ons nu!